Co možná nevíte o suchých podlahách fermacell

Podlahové prvky fermacell na podlaze s podlahovým vytápěním

Podlahové prvky fermacell na podlaze s podlahovým vytápěním

Podrobný popis podlahových systémů fermacell vydá na téměř 100 stránkovou publikaci, takže není v silách jednoho článku postihnout výhody, oblasti použití, způsob přípravy podkladu, pokládku, volbu podlahových krytin, detailů či systémového příslušenství. Proto jsme se nyní zaměřili pouze na hlavní praktické výhody, které tyto moderní podlahové systémy nabízí.

Snadná manipulace, jednoduchá pokládka, rychlý pracovní postup, okamžitě pochůzné

S podlahovými prvky fermacell  můžete vytvářet racionálním způsobem podlahy nejvyšší kvality. Vzhledem k oblastem použití jsou srovnatelné s běžnými, masivními podlahovými systémy a vykazují výhody nízké hmotnosti a zároveň suché a rychlé výstavby (bez časové ztráty oproti mokrým litým procesům). Podlahové prvky fermacell sestávají ze dvou vzájemně slepených sádrovláknitých desek fermacell o tloušťce 10 nebo 12,5 mm. Obě desky jsou vůči sobě posunuté, tím vzniká 50 mm široká stupňovitá polodrážka. Prvky mají rozměry 1500 x 500 mm (0,75 m2 plochy) a díky tomu a jejich nízké hmotnosti se s nim snadno manipuluje. Podlahové prvky jsou po vytvrzení lepidla okamžitě pochůzné - následující práce, jako je pokládání krytiny, mohou začít ihned.
 

Bezproblémová pokládka podlahové krytiny, odolnost proti kolečkům křesel a kompatibilita se systémy podlahového vytápění

Díky polodrážkám u podlahových prvků je velmi snadná samotná pokládka. Podlahové prvky se nejdříve lepí lepidlem naneseným na polodrážku a poté vzájemné spojí šrouby nebo sponkami. Už během pokládky jsou podlahové prvky s opatrností pochůzné. Ať uvažujete o teplovodním či elektrickém podlahové vytápění, podlahové prvky fermacell s tím počítají a jsou na teplo od podlahy připravené. Problém není ani u podlahového vytápění ve vlhkých prostorách, jakou jsou koupelny a sprchové kouty.
 

 

Snadné vyrovnávání výšky a roviny a nízké zatížení nosných částí stropu

Máte nerovnou podlahu a nevíte, čím si spolehlivě a snadno vyrovnat? Nerovnosti do 20 mm vyřeší samonivelační stěrka fermacell, pro složitější podmínky je ideální vyrovnávací podsyp, který je ideální pro vyrovnání od 10 do 100 mm. Ani to nestačí? Pak použijte rychletuhnoucí podsyp fermacell, se kterým vyrovnáte nerovnosti od 30 do 2000 mm! 
 

Vynikající akustické vlastnosti, bezpečná požární ochrana, zlepšení tepelné izolace

Dřevěné trámové stropy vykazují vzhledem k nízké hmotnosti nedostatečný zvukový útlum (kročejovou izolaci). Při zlepšení akustiky však můžete použít pouze systém s nízkou výškou a relativně malou plošnou hmotností. Takovým řešením je izolační voštinový systém fermacell. Ve spojení s pružně zavěšeným podhledem lze dosáhnout izolačních hodnot, které odpovídají doporučením pro zvýšenou zvukovou izolaci. Tato 60 mm resp. 90 mm vysoká konstrukce podlahy s plošnou hmotností cca 70 resp. 115 kg/m2 může dosáhnout podle provedení zlepšení izolačních schopností až o 34 dB. 
 

Suché podlahy fermacell jsou vhodné pro vlhké prostory v domácnosti

Obavy ze suchých podlah nejsou na místě ani při jejich použití ve vlhkém prostředí včetně realizace oblíbených bezbariérových koupelen. Moderní stylové a komfortní bezbariérové koupelny a sprchy je dnes možné jednoduše realizovat pomocí systému sprchových a odtokových prvků fermacell. K systému podlahové vpusti z desek Powerpanel TE patří sprchový prvek / prvek podlahové vpusti a sada pro montáž sifonu buď se svislým, nebo vodorovným odpadem. Sprchový podlahový set pak řeší suchou cestou zabudování liniového odtoku v bezbariérových koupelnách a sprchových koutech. Spolu s podlahovými prvky Powerpanel TE umožňuje rychlou realizaci mokré i suché části podlahy koupelny suchou cestou. Díky použití systémového příslušenství fermacell vzniká absolutně těsný systém, vhodný i pro teplovodní nebo elektrické podlahové vytápění. Jako povrchová úprava koupelny může být použita dlažba nebo PVC.

Rekonstrukce podlahy fermacell  na dřevěném trámovém stropě 


Veškeré informace o podlahových prvcích fermacell najdete na stránkách www.fermacell.cz.

28.11.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444