Co je důležité při výběru vysavače?

Dříve, než si pro svůj domov vyberete nový vysavač, věnujte několik minut jeho správnému výběru. Nejdůležitější aspekty, které musíte zvážit, jsou energetická účinnost vysavače a účinnost sání, typ podlahy, velikost domu nebo bytu, přítomnost zvířat a alergiků v domácnosti. 

Důležitým parametrem při volbě vysavače je typ vysavače. Rozlišujeme základní typy:
 

Válcové vysavače

Ideální na důkladný úklid většiny podlah a dalších povrchů, jako jsou pohovky a čalouněné povrchy, pro domovy všech velikostí. Snadno se přenášejí a díky flexibilní hadici a dalšímu příslušenství dosáhnou téměř všude. Ve výbavě mají různé typy hubic (na chlupy domácím mazlíčků, na koberce, čalounění apod.). Při skladování zaberou určitý prostor. 

Tyčové vysavače

Ideální na časté vysávání tvrdých podlah. Dají se okamžitě použít a zaberou jen málo místa. Pokud jsou pro vás klasické tyčové vysavače s přívodním kabelem příliš těžké, můžete sáhnout po verzi bez kabelu. Takové vysavače jsou navrženy pro rychlé a účinné vysávání menších bytů, jsou lehčí a jejich využití je velice flexibilní. 
 

Stojaté vysavače

Ideální pro vysávání koberců. Díky kartáči s motorovým pohonem koberec dokonale vyčistí. Stojaté vysavače jsou obzvláště účinné při úklidu velkých ploch s koberci. Pod značkou Hoover naleznete i speciální verzi na tvrdé podlahy, která saje, vytírá a suší, nazvanou Floormate. 

Robotické vysavače

Ideální pro každodenní úklid, díky kterému si ušetříte práci při týdenním vysávání prováděném běžným vysavačem. Zbavují podlahy drobného prachu, který se na nich denně usazuje a dodávají vašemu domovu nádech moderního designu a technologie. 

Parní vysavače a parní mopy

Ideální pro čištění vašeho domova bez chemikálií nebo čističů, jednoduše, kohoutkovou vodou. Každý typ nečistoty bude uvolněn působivým výkonem vysoké teploty páry. A navíc parní čištění nabízí ještě jednu výhodu, odstranění nepříjemných pachů. 

Ruční vysavače

Malé ruční vysavače jsou ideální pro rychlý úklid drobných nečistot po celém domě. Jsou vybaveny dobíjecími akumulátory.
Jakmile si zvolíte typ vysavače, budete se muset rozhodnout, jaký způsob vysávání upřednostňujete, potřebujete vysavač se sáčkem, nebo bez něj? Podívejme se na hlavní výhody obou typů vysávání:
 

Sáčkové vysavače:

+ Hygiena – jakmile se prach dostane do sáčku, nepřijdete s ním do kontaktu. Jakmile sáček vyjmete z vysavače, speciální těsnění jej uzavře, žádný prach se nedostane ven. 
+ Silnější proud vzduchu – je zapotřebí zejména pro účinnější vysávání koberců, rohoží a na odstraňování zvířecích chlupů. 
+ Ideální pro alergiky a majitele domácích zvířat.  
 
- Sáčky musíte měnit každých 6-8 týdnů

Bezsáčkové vysavače:

+ Není nutné kupovat sáčky – šetříte peníze a nemusíte se strachovat, že nemáte náhradní sáčky. 
+ Technologie cyklonu a multicyklonu – sací výkon zůstává stejný a neměnný po celou dobu vysávání beze ztrát. 
 
- Nutná údržba – nádobu na prach je potřeba pravidelně čistit, stejně jako filtr, aby nedošlo ke snížení sacího výkonu. 

Energetický štítek vysavače? Jak pomůže při výběru? Co to jsou vysavače ve třídě AAAA?

Díky energetickému štítku může spotřebitel porovnat vysavače ve vztahu k jeho potřebám a dosaženým výsledkům energetické účinnosti, sacího výkonu na různých površích (tvrdé podlahy a koberce), účinnosti filtrace a úrovně hluku. Co přesně naleznete na energetickém štítku?
 
  • Třída energetické účinnosti: označuje účinnost výrobku s ohledem na spotřebu energie a výkon vysávání. Měří se v rozpětí 7 tříd, od A do G. Třída A označuje maximální energetickou účinnost.
  • Průměrná roční spotřeba energie: měřená na základě standardního používání při frekvenci: 1 hodina týdně na ploše 87 m2
  • Účinnost filtrace – třída prachových emisí unikajících z vysavače, značí kvalitu vzduchu, který se vrací zpátky do prostředí, což ovlivňuje kvalita filtru, sáčků a míra utěsnění výrobku.
  • Třída účinnosti vysávání koberců – je měřena v rozpětí 7 tříd, od A do G, třída A označuje maximální sací výkon na konkrétním typu podlahy. 
  • Třída účinnosti vysávání tvrdých podlah - je měřena v rozpětí 7 tříd, od A do G, třída A označuje maximální sací výkon na konkrétním typu podlahy.
  • Hladina hluku v decibelech – označuje úroveň hluku vycházejícího z vysavače.
Značka Hoover přistoupila k legislativě ohledně štítků velice odborně a nové výrobky splňují ta nejpřísnější kritéria, dosahují vysokého výkonu s nízkou spotřebou energie. To vše aniž by se zapomínalo na design, technologie a inovace, charakteristické prvky značky Hoover. 
 

Kompletní řada extrémně výkonných a tichých vysavačů Hoover ve třídě AAAA

Hoover představuje svou nejnovější řadu vysavačů, která dosahuje perfektních čistících výsledků na všech typech podlah. Jedná se o jedny z nejtišších vysavačů na trhu. Vysávání nikdy nebylo tak tiché díky Intense Silent Power System.
 
  • Energetická účinnost A - Až o 50 % energeticky účinnější než modely s vysokým příkonem.
  • Emise prachu A - Perfektní pro alergiky. Vzduch, který se vrací zpět do vaší domácnosti je vždy čistý díky maximální filtrační účinnosti až 99,98 %.
  • Účinnost vysávání tvrdých podlah a koberců A - Dosažení nejlepších výsledků vysávání všech typů podlah. Více než 111% vysátého prachu na tvrdých podlahách a více než 91% na kobercích.

 

Zamilujte si tichou domácnost

Pár decibelů může znamenat velký rozdíl ve snížení hlučnosti. Nyní můžete vysávat, i když děti spí, nebo v noci, aniž byste rušili vaše sousedy. Intense Silent Power System od značky Hoover zaručuje maximální ticho a komfort během vysávání. Perfektní kombinace inovativních materiálů, optimalizace dráhy vzduchu a tichého příslušenství umožňuje dosáhnout hlučnosti pouhých 59 dBA. Pro představu, běžný hovor dvou lidí dosahuje průměrně 65 dB.
 

5 let záruka na motor vysavače

O životnosti vysavačů Hoover není pochyb, nyní lze k vybraným modelům získat zdarma 5letou záruku na motor vysavače zdarma. Hoover se stane vaším pomocníkem na dlouhá léta. 

Sáčkové vysavače Hoover 

Řada Athos

Athos je perfektní kombinací designu a funkčnosti. Velká kapacita prachového sáčku 5 l a výjimečný akční rádius 11 metrů znamená, že můžete vysávat celý domov, aniž byste museli často odpojovat a připojovat vysavač. Díky systému Nano Pack™ je jeho uskladnění velice jednoduché. Díky čtyřem otočným kolečkům je Athos skvěle manipulovatelný a s integrovaným příslušenstvím máte nástavce vždy po ruce. Je vybaven hubicí Optimax na koberce, která byla speciálně navržena pro hloubkové vysávání koberců.
 

bydlinekSledujte facebook Hoover a nic vám neuteče
Chcete vyhrát 4A vysavač Hoover? Soutěž odstartuje v nejbližších dnech na www.facebook.com/hooverceskarepublika.

Na facebooku se také dozvíte detaily plánované akce - k vybraným 4A vysavačům Hoover získáte žehličku Hoover zdarma.

 

Řada Telios Plus

Díky jeho kompaktnímu designu a výjimečnému výkonu je Telios Plus ideální pro vysávání jakéhokoli prostoru. Telios Plus má integrované příslušenství, takže máte potřebné nástavce vždy k dispozici. Je vybaven hubicí Optimax na koberce, která byla speciálně navržena pro hloubkové vysávání koberců.
 

Bezsáčkové vysavače Hoover

Xarion Pro

Xarion Pro snižuje dobu vysávání a ručí za perfektní výsledky, kterých dosahuje pomocí konstantní sací síly. Multicyklonová technologie Airvolution™ přináší maximální separační účinnost. Je ideální pro alergiky – dvojitý Hepa filtr zaručuje, že po vysávání v domácnosti nezbyde téměř žádný
prach ani alergeny. Je vybaven hubicí Optimax na koberce, která byla speciálně navržena pro hloubkové vysávání koberců.
 

Reactiv

Reactiv je vysavač s minimálními nároky na údržbu, velkou kapacitou nádoby na nečistoty a vysokým výkonem. Technologie cyklónového vysávání zaručuje dlouhotrvající a stabilní výkon. Ucpání nečistotami je minimalizováno, a tím se snižují i nároky na údržbu. Můžete vysávat všechny povrchy, a zbavíte se i nejjemnějšího prachu. Prachový kartáček je integrovaný v rukojeti, takže je při vysávání vždy po ruce. Je vybaven hubicí Optimax na koberce, která byla speciálně navržena pro hloubkové vysávání koberců.
Pro více informací navštivte zbrusu nový web: www.hoover.cz.
27.03.2017 | PR
  • CANDY HOOVER ČR, s.r.o.

    Candy Hoover patří mezi nejvýznamnější evropské výrobce domácích spotřebičů. V portfoliu společnosti je italská značka Candy s více než 70letou tradicí a původem americká značka Hoover založená před 100 lety. Pod logem obou značek najdete kompletní sortiment volně stojících i vestavných domácích spotřebičů, pod značkou Hoover navíc i velmi širokou nabídku vysavačů, parních mopů a žehliček.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444