Co je Totální hypotéka? Může pomoci také mně?

Foto: inFinance s.r.o.

Foto: inFinance s.r.o.

Plánujete nákup nemovitosti a chcete znát opravdu všechny možnosti, které současný trh nabízí? Líbilo by se vám mít schválenou hypotéku v kapse a díky tomu si třeba vyjednat nižší pořizovací cenu u dané nemovitosti? Pak by Totální hypotéka mohla být zajímavá také pro vás.

V čem je Totální hypotéka jiná než standardní hypoteční úvěry?

Velkým rozdílem mezi Totální a standardní hypotékou je samotný proces schvalování. U standardních hypoték je nutné připravit rozsáhlou dokumentaci, která slouží jako podklad pro schválení. U Totální hypotéky se klientovi předschválí úvěrový rámec a k tomu stačí dodat pouze jeden formulář, a to potvrzení o výši příjmu. Na nalezení nemovitosti mají poté klienti až jeden rok.

Mít již schválenou hypotéku při samotném výběru nemovitosti je dnes obrovská výhoda. Často se totiž v praxi stává, že na danou nemovitost jsou 2 a někdy i 3 zájemci ve velkých městech. Tato situace dává argumenty pro využití Totální hypotéky. Pokud majitel dané nemovitosti preferuje rychlé vyřízení a úhradu kupní ceny, pak je pravděpodobné, že nemovitost získáte vy, díky již předschváleným prostředkům v bance.
 
Jsou známy také případy, kdy klienti mohou být tlačeni do uzavření i nevýhodné hypotéky makléřské společnosti, která může mít s developerem smlouvu o exkluzivitě na danou nemovitost. V podobných případech budete vy jako klient „na koni“ a jelikož máte peníze připravené v bance, tak si dokonce můžete vyjednat u developera slevu za rychlé plnění kupní smlouvy.

Přitom úrokovou sazbu si můžete zafixovat na 3 až 10 let, což je identické se standardní hypotékou.

Produkt Totální hypotéka nabízí exkluzivně hypoteční portál Hypotecnikalkulacka.cz, který zároveň publikuje na stránkách příběhy svých klientů. Zde je malý výběr dvou případů.

Když nemám dostatečný příjem

Pro některé banky může být překážkou nízký příjem žadatele o hypotéku. S takovým problémem se potýkal i pan Jiří V. Mohou dosáhnout příjmy z prvního zaměstnání na bytovou jednotku v novostavbě v ceně necelých 2 mil.? Hypoteční makléři museli najít takovou banku, pro kterou by byly současné příjmy klienta dostačující.

Makléřům se podařilo zafinancovat danou nemovitost, a navíc úvěr vyřídit bez vstupních nákladů se sazbou 1,29 %, fixovanou po dobu 10 let. Pan Jiří bude hypoteční úvěr splácet 30 let. Z vlastních zdrojů investoval 428 500 Kč. Za vedení hypotéky nebude muset pan Jiří platit žádné měsíční poplatky, ani nemusí hradit jednorázové poplatky za zpracování úvěru či odhad nemovitosti. 

Když banka ocení nemovitost pod cenou

Paní Eva W. požadovala hypotéku, ovšem při vyřizování nastaly komplikace při odhadu vybrané nemovitosti. Banka totiž dům ocenila pod kupní cenou. Hypoteční specialisté proto nechali vyhotovit rozpočet pro rekonstrukci, kterou paní Eva v budoucnu plánovala. Paní Eva tak nakonec získala vyšší úvěr dle budoucí kupní ceny. Díky tomuto řešení mohla žadatelka provést nejen úhradu kupní ceny, ale také získat finanční prostředky na plánovanou rekonstrukci.

Pokud stále nejste přesvědčeni o schopnostech specialistů portálu Hypotecnikalkulacka.cz, můžete se podívat na více skutečných zrealizovaných případů.
19.10.2017 | redakce Bydlení.cz
  • Hypotecnikalkulacka.cz

    Hypotecnikalkulacka.cz je určena všem zájemcům o hypotéku, kteří hledají možnost objektivního srovnání hypoték na trhu. Nabízí unikátní volby vyhledávání a aktuální srovnání nabídek většiny hypotečních bank.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444