Climatizer Plus - spolehlivé zateplení

Stále aktuálnější téma úspor energie změnilo během několika uplynulých desetiletí zcela zásadně přístup k tepelným izolacím. Tepelně izolační vlastnosti stěn, podlah a střech se dnes stanovují především tak, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám energie při vytápění objektu.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Zvýšené nároky technických norem na izolační vlastnosti stavební konstrukce vyvolaly pochopitelně i značný nárůst produkce tepelných izolací a výrazné rozšíření jejich sortimentu. Bohužel kvalitnější tepelné izolace nemusí nutně znamenat i kvalitnější obvodové konstrukce. Častým doprovodným jevem tohoto rozšiřování nabídky a kvality je totiž i nevhodná aplikace tepelně izolačních materiálů, která, jak varují odborníci, může vést i k dosti trpkým koncům.
Při návrhu skladby stavební konstrukce se vždy vyplatí dodržovat několik poměrně jednoduchých zásad. Patří k nim především snaha omezit, případně zcela vyloučit kondenzaci vodní páry v konstrukci, dále používat co nejsušší materiály a nezapomínat ani na problémy spojené se statikou konstrukce a s jejími objemovými změnami. Všechny tyto otázky vyvstávají naléhavé zvláště u regenarace a sanace již existujících staveb.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Jedním z nejkvalitnějších izolačních materiálů s ojediněle účinnou technologií aplikace je CLIMATIZER PLUS, sypká vlnitá hmota na bázi rozvlákněného recyklovaného papíru s chemickými přísadami. Má vynikající tepelné i akusticky izolační schopnosti, je těžce hořlavá, odolná proti plísním a houbám, zdravotně nezávadná. V roce 1994 získal tento výrobek jako první v ČR označení "ekologicky šetrný". V roce 1999 byl v jeho výrobě nově zaveden systém řízení jakosti dle norem ISO 9002, který je zárukou stabilní vysoké kvality. CLIMATIZER PLUS patří do základního sortimentu produktů, které na českém trhu nabízí společnost CIUR se sídlem v Brandýse nad Labem. Díky spolupracujícím aplikačním partnerům je však CLIMATIZER PLUS dostupný na více než 140 místech republiky. Firma tak svým zákazníkům zaručuje rychlou a profesionální montáž svého výrobku.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Aplikace se provádí výhradně strojem, který stlačený materiál z přepravních pytlů rozčechrá na předepsanou objemovou hmotnost. Doprava materiálu se provádí pneumaticky, čímž se odstraní jakákoli ruční manipulace s materiálem na staveništi. Zároveň je tímto způsobem aplikace zajištěno uložení izolace bez chybných spojů s velmi dobrou přilnavostí v detailech.
27.01.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444