Čističky vzduchu pro alergiky s účinností 99,97 % zachytí prach, pyl i další alergeny

čtvrtina Čechů trpí alergií. Pokud patříte mezi ně, možná byste měli začít uvažovat o koupi čističky vzduchu. Tyto přístroje dokážou odfiltrovat velkou část alergenů z ovzduší interiéru a tím zmírňují reakce, vyvolané právě těmito alergeny. Jejich účinnost se liší od použité filtrační technologie, která také určuje filtrační spektrum. Na co se zaměřit?

Nejúčinnější jsou čističky vzduchu s HEPA filtrem 

Mají totiž nejširší filtrační spektrum: Zachycují částice prachu, pylu, cigaretové zbytky, bakterie a jiné mikroorganismy, plísňové spory, schránky roztočů a další mikročástice. Díky hustému netkanému povrchu s nepravidelně uspořádanými vlákny HEPA filtry nepronikne téměř nic.  Profesionální verze HEPA filtrů ze špičkových laboratoří mají retenci neuvěřitelných 99,999995%. Domácí HEPA filtry mívají záchytnost "jen" 99% - 99,97% a pohltí mikročástice i tak nepatrné, že jsou asi šedesátinásobně drobnější, než průměr lidského vlasu.

Tyto spotřebiče patří do obytných místností, kde přefiltrovávají vzduch a jako obrovské síto z něj zachytávají všechny škodlivé nečistoty. Vzduch je nejdřív nasát ventilátorem, který ho protáhne jedním, nebo více filtry. U mnohých čističek bývá HEPA filtr doplněn filtrem z aktivního uhlí, které neutralizuje zápachy a plynné škodliviny a dokončuje tak práci, kterou HEPA filtr začal. Spojením těchto dvou technologií tak vzniká naprosto unikátní filtr, který se vypořádá s každou nečistotou v ovzduší.
Čističky s HEPA filtrem mají tu výhodu, že filtrace probíhá čistě mechanicky. Nevypouští do vzduchu záporné ionty, pokud si uživatel sám nezapne ionizátor. Uživatel se tak může spolehnout, že čištění vzduchu bude pro alergika naprosto šetrné.

Hlavním úkolem čističek vzduchu je pročistit vzduch v domácnostech i kancelářích

Jednoduše v jakýchkoli interiérech, kde se běžně pohybujeme. S každým vyvětráním do domovů proniká prach a plynné nečistoty z dopravy a přírody, které dýcháme a neprospívají tak našemu zdraví. Uvážíme-li, že strávíme až třetinu života spánkem, znamená to nejméně třetinu života stráveného v budovách. Proto se vyplatí přemýšlet nad tím, jaký vzduch zde dýcháme. Kvalita ovzduší ve vaší ložnici má podstatný vliv na vaše zdraví. Alergie vznikají právě tehdy, kdy je organismus přetížený toxickými látkami, a může se rozvinout kdykoliv během života. S čističkami vzduchu můžeme pozitivně ovlivnit čistotu a kvalitu vzduchu, který dýcháme během své regenerace a tím posílit svůj ozdravný a detoxikační cyklus.

Zvykli jsme si čistit vodu a pečovat o kvalitu jídla, ale na vzduch mnohdy nemyslíme. Bez jídla a bez dokážeme přežít několik dnů, bez vzduchu ale pouze několik desítek minut. Dýchejte raději panensky čistý vzduch.
18.07.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444