Čím zastínit velkoformátová okna?

Každý z nás si přeje mít doma co nejvíce přirozeného světla. Velkoformátová okna se proto stávají trendem nejen v rodinných domech. I při stavbě bytových domů se architekti rádi přiklání k velkým proskleným plochám. Během chladných letních měsíců nám pomáhají vyhřívat interiéry, přes letní bývají horké sluneční paprsky spíš na obtíž. Z toho důvodu je potřeba velkoformátová okna zastínit vhodným stíněním.

Oblíbeným venkovním stínicím prvkem jsou venkovní žaluzie. Naklápěním lamel umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení a také stínit a současně větrat. Výrazně snižují energetickou náročnost budov a hravě zastíní i náklady na klimatizaci. 

„Naše venkovní žaluzie Z-90 Noval se vyznačuje výborným dovíráním lamel a sníží teplotu v domácnosti až o 10 °C. Z materiálů je nejlepší tvarovaný hliník. Žaluzie vybavené světelným a tepelným čidlem si samy regulují množství světla a tepla v místnosti,“ informuje Filip Šimara, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění CLIMAX.

Moderní alternativou k venkovním žaluziím jsou svislé fasádní clony, které zastaví nejen světlo a nežádoucí pohledy kolemjdoucích, ale i pronikavé teplo. Díky atraktivnímu designu a velkému výběru barev jsou ideálním výrobkem do každého domu či bytu. Nová fasádní clona odolá silnému větru o rychlosti až 90 km/h, a to díky zipu Unirol Z, který je navařen po obou stranách látky. Pokud nechcete přijít o kontakt s okolím, vyberte si speciální perforovanou látku, jež stíní a zároveň zajistí částečný průhled. 


Na zabudování venkovního stínění je dobré myslet už při plánování novostavby nebo před rekonstrukcí, aby šlo zahrnout přímo do projektu.

„Nejvýhodnější je využít služeb odborníků, kteří přijedou na zaměření, navrhnou nejlepší řešení a následně stínění profesionálně nainstalují. Nekvalitně a podomácku provedená montáž, třeba se sousedem, může poškodit výrobek a znemožnit jeho funkci,“ dodává Filip Šimara ze společnosti CLIMAX.
19.08.2019 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444