Ingredience 4 velké cibule 1 litr vody 1 lžíce másla 80g mraženého zeleného hrášku sůl mletý pepř |
Příprava Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a několik jich dáme stranou, v hrnci rozpustíme větší část másla a cibuli na něm dozlatova orestujeme, přikryjeme a chvíli dusíme, pak zalejeme vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Odstavíme z plotny, rozmixujeme tyčovým mixérem, do krému pak přidáme hrášek a necháme ještě minutku povařit. Do jednotlivých porcí vložíme na závěr pár zvlášť dozlatova osmažených cibulových kroužků. Můžeme podávat například s krajíčky opečeného chleba jako lehkou večeři. |
Cibulový krém s hráškem
Polévku z cibule lze připravit v mnoha variacích. Tato kombinace cibule a zeleného hrášku v mrazivých zimních dnech příjemně zahřeje a dodá i potřebné vitaminy.