Cibulový krém s hráškem

Polévku z cibule lze připravit v mnoha variacích. Tato kombinace cibule a zeleného hrášku v mrazivých zimních dnech příjemně zahřeje a dodá i potřebné vitaminy.

Ingredience
4 velké cibule
1 litr vody
1 lžíce másla
80g mraženého zeleného hrášku
sůl
mletý pepř
Příprava
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a několik jich dáme stranou, v hrnci rozpustíme větší část másla a cibuli na něm dozlatova orestujeme, přikryjeme a chvíli dusíme, pak zalejeme vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Odstavíme z plotny, rozmixujeme tyčovým mixérem, do krému pak přidáme hrášek a necháme ještě minutku povařit. Do jednotlivých porcí vložíme na závěr pár zvlášť dozlatova osmažených cibulových kroužků. Můžeme podávat například s krajíčky opečeného chleba jako lehkou večeři.
25.01.2019 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444