Chystáte se na proměnu zahrady? Vsaďte na beton

Blíží se jaro a s ním se naše pozornost přesouvá z interiérů do zahrady a okolí domu. Plánujete položit venkovní dlažbu, zrekonstruovat schody nebo oživit trávník nášlapným chodníkem? Líbí se vám dřevo, ale bojíte se omezené životnosti a náročné údržby? Vhodnou alternativou je betonová dlažba v imitaci tohoto přírodního materiálu, kterou na první pohled od pravého dřeva nerozeznáte.

Věrný vzhled dřeva, odolnost a síla betonu

Kvalitní betonová dlažba BARK, kterou nabízí společnost PRESBETON, v sobě spojuje výhody betonového produktu a estetickou hodnotu přírodního materiálu. S jednotlivými prvky systému BARK, jejichž reliéf vychází z různých struktur dřeva, snadno do vaší zahrady vnesete rustikální nádech. Můžete si vybrat mezi imitací starých dřevěných trámů, pařezů nebo prken, na kterých najdete všechny drobné nedokonalosti, prasklinky a suky typické pro opravdové dřevo.

Betonové prvky BARK vynikají pevností, odolností a mrazuvzdorností. Jsou opatřeny impregnací Protect System TOP proti znečištění a pronikání vody. 



Zahrada v jednotném stylu

Při každé rekonstrukci je dobré předem přemýšlet o volbě hlavního materiálu. Díky několika variabilním stavebním prvkům, které zahrnuje systém BARK, můžete zahradu rozdělit do několika funkčních zón, a přitom vytvořit ucelený harmonický celek. 

Na velké plochy, jako jsou terasy, zahradní altány, přístupové cesty a chodníky, poslouží dlažba BARK. Ve stejném vzhledu jako dlažba jsou k dispozici také schody. Pro zpevnění mírně svažitého terénu, vytvoření vyvýšené skalky nebo oddělení záhonů od cest využijete palisády. Travními lemy můžete olemovat váš trávník, jezírko nebo jimi odlišit terén. Navíc lemy neplní pouze okrasnou funkci, ale také usnadňují proces sekání trávy. 
 
V každé větší zahradě by neměl chybět chodník a zpevněné cestičky vedoucí do odlehlejších zákoutí. Takové cesty vytvoříte z dlažebních nášlapných desek, které například imitují staré dřevěné dláždění s letokruhy.

Ve stejném stylu můžete zahradu doplnit také betonovými květináči a vyvýšenými záhony. Vždy připoutají pozornost a stanou se zajímavým okrasným prvkem. 

Vybíráme dlažbu k bazénu

Přemýšlíte, jak upravit okolí bazénu? NATURAL řada BARK pro vás má řešení i v tomhle směru. Dřevěná prkna vyžadují pravidelnou náročnou údržbu a jejich životnost je oproti vysoké ceně velmi krátká. Doporučujeme proto sáhnout po kombinaci betonové dlažby BARK, kterou doplníte bazénovým lemem téže řady. Zajistíte tak ucelený vzhled, který vám vydrží dlouhá léta.

14.02.2024 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • PRESBETON Nova, s.r.o.

    Společnost PRESBETON NOVA, s.r.o. je předním výrobcem a dodavatelem betonových výrobků v České republice a na Slovensku. Staví na základech dlouholeté tradice svých zkušeností v oboru a je zárukou kvality a spolehlivosti. Díky tomu má silné postavení v odvětví a je důvěryhodným partnerem.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444