Chcete zdravě vařit? Pořiďte si vhodného pomocníka

Zdravé vaření s Tefal Actifry Express

Zdravé vaření s Tefal Actifry Express

V době, kdy se mnozí z nás potýkají se zdravotními problémy, bojují s obezitou, snaží si udržovat postavu a vyvarovat se zbytečných tuků, v době, kdy lékaři bijí na poplach a zveřejňují statistiky výskytu rakoviny tlustého střeva, je důležité zajímat se o změnu životního stylu a stravování. Jaké jsou možnosti?

Zdravé grilování pod kontrolou

Grilování patří k nejoblíbenějším přípravám jídla. Můžeme však o něm říct, že se jedná o zdravý způsob vaření? Vždyť neustále slýcháme o přepálených tucích a nebezpečných karcinogenech. S funkcemi, kterými je vybaven chytrý gril od společnosti Tefal, se grilování vzdát nemusíme.

Rádi si zajdete do restaurace na skutečně dobrý steak? S Optigrillem ho zvládnete připravit jako šéfkuchař i vy doma. Máte rádi krvavý steak, nebo raději propečený? Neostýchejte se hostů zeptat, jak si přejí maso připravit. Rare, medium nebo well-done? Indikátor propečení vás zavčas upozorní, kdy je maso připravené přesně tak, jak jej máte rádi.

Lososa, tuňáka, kuřecí maso, šťavnaté steaky, mleté maso do hamburgerů - to vše dokážete na Optigrillu připravit s minimem tuku a bez obav z připálenístačí zvolit jeden z předvolených programů.

Praktický senzor automatického vaření změří výšku grilované suroviny, Optigrill na základě výšky uzpůsobí teploty a čas grilování a postará se o to, abyste své jídlo připravili dokonale, bez obav z připálení.

Pro snadnou a především rychlou přípravu pokrmů je gril vybaven automatickými programy. Gril si nastaví požadovanou délku grilování. Vybrat si můžete program pro 6 typů jídel - hamburger, drůbež, toasty a panini, vepřové maso a klobásy, červená masa a ryby a plody moře.

Dali bychom si něco rychlého a zdravého 

Co pořád vymýšlet k večeři? Každý z nás uvítá vydatnou a zdravou domácí polévku, především teď v zimním období. Tefal představil pomocníka pro přípravu domácích polévek - polévkovač Tefal Easy Soup BL841.

Jediné, co musíte udělat, je nakoupit suroviny, koření, vše nakrájet a vložit do přístroje, přilít vodu a stisknout tlačítko. Za 30 minut si můžete vychutnávat uvařenou a rozmixovanou polévku.

Tento malý kuchyňský pomocník Tefal Easy Soup může sloužit i jako mixér na mixování za studena, pro přípravu studených polévek nebo nápojů. A tak kromě krémových polévek za vás také připraví silné vývary s kousky, přesnídávky a další příkrmy pro děti, lahodné ovocné pyré nebo smoothie. Jistě také oceníte praktický mycí program, během kterého se v přístroji uvolní přivařené kousky jídla.

Smažení jako zdravý způsob vaření?

Ruku na srdce, dokážete odolat smaženým hranolkům, kroketám nebo americkým bramborům? Mysleli jste si, že se budete muset se smaženými jídly navždy rozloučit? Tefal přišel s inovativním způsobem zdravého smažení s minimem oleje. Ve fritéze Tefal Actifry Express nyní připravíte jedno kilo oblíbených křupavých hranolků jen s jednou lžící oleje, což jsou jen asi 3 % tuku.

Fritéza Tefal Actifry Express umí opět něco navíc. Dokáže vařit, gratinovat zeleninu, připravit kuřecí nugetky, masové koule, opéct do křupava kuřecí špalíky, uvařit maso-zeleniné soté...

Hledáte-li inspiraci, vyzkoušejte stovky receptů v mobilní aplikaci MyActifry nebo se podívejte do bohaté galerie receptů.

Vyzkoušejte recept na šafránové rizoto, které zdravě připravíte ve fritovacím hrnci ActiFry

Ingredience: 
50 g uzené slaniny
50 g dušené šunky
300 g mletého telecího masa
špetka šafránu
150 g čerstvých rajčat
1 stroužek česneku
tymián
600 ml vývaru
150 g rýže
50 g cibule
sůl a pepř
Příprava
Slaninu nakrájejte na kostičky a opékejte nasucho v hrnci ActiFry po dobu 5 minut. Vyjměte ji hned, jakmile začne hnědnout.

Ve výpeku po slanině mírně osmahněte najemno nasekanou cibuli, přidejte rýži a opékejte ji po dobu 2 minut.

Oloupejte rajčata a pokrájejte dužinu, najemno nasekejte stroužek česneku a vše vmíchejte do rýže. Přilijte vývar a pak přidejte tymián a šafrán.

Dobře promíchejte. Nechte vařit.

07.11.2016 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444