České zásuvky a vypínače ohromily hudbou na Designbloku

Letos v říjnu se v Průmyslovém paláci v prostoru Výstaviště Praha Holešovice prezentovali nejznámější výrobci a designéři. OBZOR Zlín se zaměřil v duchu tématu Designbloku na integritu technologií, kterou prezentoval především vypínačem určeným na všechno.

„Myslím si, že interiér je jako hudba. I v hudbě hraje důležitou roli i ten nejposlednější tón, proto si myslím, že takový detail, jako je vypínač, může interiér posunout na vyšší úroveň,“ dodává interiérová designérka Kristýna Jandíková, která stojí za výslednou expozicí stánku.

Na stánku si návštěvníci mohli sami zkomponovat klavírní partituru prostřednictvím vypínačů ze „zlínské dílny“. Vypínače byly napojené na inteligentní systém. Každý impuls vydával tón jako na piánu, zahrál celou kompozici nebo rozehrál světelnou scénu.

Toto spojení designu a technologie přináší nemalé úspory

Ing. Petr Ovčáček k tomu dodává: „Systém Tecomat Foxtrot dokáže řídit v domech a budovách vše, co technicky řídit lze. Spojí všechny technologie v jeden smysluplný efektivní celek a ulehčí nám život například tím, že na jeden stisk vypínače provede řadu úkonů naráz. Foxtrot dokáže nejen přehrávat tóny či skladby, ale dokáže také vytvořit světelnou scénu, tepelnou pohodu pro každou část domu zvlášť a samozřejmě efektivně spojit zdroje energií v domě, čímž přináší nemalé úspory.“
 

Recenze odborníků na zásuvky a vypínače Decente

Architekt a designér Marek Slovák ze společnosti Mes Design tento pohled dále rozvíjí: „Pro zásuvky Obzor jsem se rozhodl kvůli jejich uměřenému provedení, které doplňuje koncept bytu a jeho celkové sladění s použitými tvary. Jsou ve shodě s celkovou liniovou a funkční koncepcí jednoduchého a hlavně účelného designu, kterou právě zásuvky Decente podtrhují. Velmi kladně hodnotím jednak barevnou škálu nabízených skleněných rámečků, jednak funkčnost a pohodlné užívání. Navíc si elektromontážní firmy chválí jednoduchou manipulaci při osazovaní. Velkým plusem zásuvek je i to, že jsou vyrobeny přímo v České republice. Jelikož převážně pracuji s funkčním a čistým designem, splňují tyto zásuvky přesně to, co jsem od nich očekával.“
 
 

Zaujala i cena a vícenásobné provedení vypínačů

Nejžádanějším provedením vypínačů Decente je jednoznačně sklo. Komplet skleněný vypínač včetně strojku například s bílou krytkou vás vyjde na 300 Kč bez DPH. O něco levnější je provedení v dřevěném rámečku. Nerezový a hliníkový vypínač je finančně nákladnější.

Designéři pochvalují i vícenásobné provedení vypínačů. Mezi jednotlivými strojky nevznikají nevzhledné mezery a krytky na sebe navazují, takže vytváří dokonalý celek.
 

Jak na zapojení vypínače

Otázky z řad odborníků padaly i na mechanické zapojení. Pro všechny přístroje se volí běžné instalační krabice. Pro vícenásobné aplikace se používají stavební krabice, které mají rozteč středů 71 mm ve svislé i vodorovné ose. Hloubka strojků je 21,5 mm. Šroubové svorky zaručují pevné uchycení vodiče. Kovový montážní rámeček zajišťuje stabilitu a žádné vyklání ve zdi. Nic atypického nečekejte.

Konzultovat montáž můžete i s technickou podporou: 577 195 175, ots@obzor.cz
 

Jak objednat zásuvky a vypínače

Vypínače dodáváme do 5 pracovních dní. Lze je objednat na e-shopu www.obzor.cz nebo můžete požádat našeho obchodního zástupce, který vám vzorník rád předvede. Můžete tak vybírat z reálných vzorků barev vypínačů u vás doma.

Marek Beneda
Čechy
tel.: +420 736 760 899
marek.beneda@obzor.cz
 
Mgr. Richard Černý
Morava, Slezsko
tel.: +420 604 242 842
richard.cerny@obzor.cz 
03.11.2015

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444