Češi a nákup svítidel

Kde nakupujete nejčastěji svítidla a podle čeho se rozhodujete? Zeptali jsme se, co je pro vás při nákupu nejdůležitější.

Svítidla stále kupujeme osobně

Nákup svítidla? Pro většinu Čechů ještě stále osobní záležitost v prodejně. Ne že by e-shopy nějak zaostávaly ve službách nebo ceně, která je často nižší než v kamenné prodejně. Lidé se naučili vracet zboží, které si zakoupili online. Často totiž zjistí, že vybraný produkt není pro ně vhodný, až jim dojde domů. Ať už kvůli trochu odlišnému vzhledu na rozdíl od fotografie viditelné na webu, nebo kvůli špatnému rozměru či z důvodu nekompatibilnosti s ostatními prvky interiéru.

Svítidlo tak raději pošlou zpět a zkusí své štěstí znovu, nebo se po několika zklamáních rozhodnou raději navštívit kamennou prodejnu, kde uvidí dané svítidlo přesně tak, jak opravdu vypadá. Někteří si raději vytipují svítidlo online a teprve poté zjišťují, kde by se na něj mohli podívat osobně. Hobbymarkety a specializované prodejny si však rok od roku pohoršují, přestože nákupy online rostou jen pomalu.
 

U svítidel rozhoduje cena a funkčnost

Ať už vybíráme na internetu, nebo raději navštívíme kamennou prodejnu, nejčastěji se rozhodujeme podle dvou zásadních hledisek, a sice podle ceny a funkčnosti svítidla.

Hledisko ceny ale není jen o tom, že by Češi stále jen šetřili. Spíše si stanoví cenovou hranici, kterou by u daného svítidla nechtěli přesáhnout. Tyto cenové kategorie si nejčastěji určují právě ve spojení s funkčností svítidla. Pro někoho je třeba důležité mít na pracovním stole lampu, která naprosto splní jeho očekávání, a tak je ochoten do ní více investovat. Za obyčejné světlo do chodby je pak připraven zaplatit mnohem méně.

Dalšími kritérii, která se objevovala nejčastěji, byl vzhled a úspornost svítidel vzhledem k použitému světelnému zdroji.
01.06.2017

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444