Bydlení v kostele

Westbourne Grove Church

Tentokrát se na architekty klienti obrátili s netradičním požadavkem. Vytvořit otevřený prostor k bydlení v budově kostela. Westbourne Grove Church se nachází v kultovní anglické čtvrti Notting Hill. Speciálního projektu se ujalo studio DOS Architects z Londýna.

Budoucí majitelé toužili po velkorysém prostoru, ve kterém by bylo možno zkombinovat jejich touhu po špičkové technologii s láskou ke svěžímu a a luxusnímu designu. Architekti k projektu přistupovali s ohledem na zachování veškerých gotických detailů této ikonické budovy umístěné v samotném srdci Notting Hillu.


Klienti si přáli, aby interiér zvýraznil krásu kostela, v žádném případě aby s ní soupeřil. 
Prostor bytu je prosvětlen velkolepými klenutými okny, která společně se samonosným skleněným schodištěm a prosklenou hlavní koupelnou vytvářejí pocit otevřenosti a transparentnosti bytu.
Díky novému rozvržení majitelé získali velkolepý, prosvětlený střešní byt, ve kterém se podařilo dosáhnout naprosté rovnováhy mezi společenským prostorem a prostorem k odpočinku. 
 
DOS Architects
„Westbourne Grove Church"
Notting Hill, London 
27.05.2014

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444