Bydlení skoro jako v přírodě. Teplo ani zima nemusejí být problém

Zafoukání celulózové izolace Climatizer Plus je rychlé. Pokud není přístup do půdního prostoru, probíhá zafoukání i z vnější strany střechy.

Zafoukání celulózové izolace Climatizer Plus je rychlé. Pokud není přístup do půdního prostoru, probíhá zafoukání i z vnější strany střechy.

Příběh produktu Climatizer Plus začíná v lese. Vyrábí se ze sběrového novinového papíru a nabízí unikátní vlastnosti, které papír zdědil po svých lesních rodičích.

Žít jako v lese

Pokud nechcete v horkých letních měsících doma zbytečně zapínat klimatizaci, nechcete se v noci budit horkem a pokud žádáte v interiéru přirozenou vlhkost, pak se seznamte s foukanou izolací z celulózy. Ta patří v současné době k nejmodernějším izolacím svého druhu.
 

Klimatizování papírem

Funguje to na jednoduchém principu: novinový papír se rozvlákní a za teploty 80 °C proběhne pomocí patentované technologie impregnace jednotlivých celulózových vláken natavením pudru z potravinářské chemie. Vzniklá izolace je zdravotně zcela nezávadná. Můžete s ní bezpečně zateplit všechny konstrukce domu od podlahy až po střechu. Struktura foukané celulózy dokáže až po 7 hodin odolat přímému sluníčku, aniž by propustila teplo dovnitř. Při změně teplotních poměrů pak odešle naakumulované teplo tam, odkud přišlo. Je to podobné, jako když v létě sedíte v kamenné chalupě své babičky – venku je 32 °C ve stínu a vy sedíte v luxusních 23 °C uvnitř.

S tím je spojená ještě jedna otázka, kterou z takových staveb znáte – vlhkost. Celulózová izolace umí přebytečnou vlhkost pojmout do své struktury, a když se pak vlhkosti v ovzduší nedostává, vrací jí do interiéru zpět. Je to takový dýchající piják. Není snad nutné zdůrazňovat, že v zimě probíhá efekt s opačným znaménkem. Teplo zůstává doma, vlhkost je příjemná. Navíc nemusíte tolik topit, což je příjemné i finančně. 

Při zateplování foukanou izolací není nutné mít přístup od interiéru domu. Je možné půdní prostor zafoukat izolací i ze střechy. Zateplení střechy nebo podkroví rodinného domu přinese nejen úspory v energiích, ale i zdravější bydlení.
Na příjemné pohodě se tedy podílí příjemná teplota s adekvátní vlhkostí. Děti tak mají menší sklony k dráždivému kašli a k respiračním chorobám, prostředí prospívá i astmatikům. 
 

Do lesa nemusíte

Jak to tedy zařídit? Najděte si na internetu Climatizer Plus a zatelefonujete nebo pošlete e-mail realizační firmě, která přijede, posoudí, poradí. Práce pak trvá 2 až 4 hodiny, podle velikosti izolované plochy. Vše se dělá zvenku, nic se netahá přes místnosti a pokoje. Není nutné bourání, přestavby ani jiné stavební práce. Nemusí se uklízet.
 
Climatizer Plus - přírodní izolant se zárukou 20 let,
z novinového papíru s impregnací
potravinářskou chemií.
 


V příjemně chladném/teplém prostředí, které vám celulózová izolace zabezpečí, vás u srdce bude příjemně hřát dvacetiletá záruka. Z tohoto pohledu je Climatizer Plus unikátní také v tom, že v ceně izolantu je zahrnuta i práce, na kterou je dvouletá záruka. Takže jediné, co foukaná celulózová izolace Climatizer Plus zajistit nedokáže, je vůně lesa a šustot jehličí. Domníváme se, že je to zejména proto, že Climatizer Plus funguje také jako výborná zvuková izolace. 
 
Autor: Ing. Michal Řehulka, CIUR a.s., více na www.vseproizolace.cz.
06.12.2016 | PR
  • CIUR a.s.

    Od svého založení v roce 1991 patří česká rodinná firma CIUR mezi lídry v oblasti výroby celulózových vláken na bázi recyklovaného papíru. Osmdesát procent produkce míří na export. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává více než 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444