Bydlení plné slunce

Veliké pozemky s výhledem na Prahu, kvalitní architektura, špičkové materiály, příroda na dosah a snadná dopravní dostupnost. To jsou jedny z hlavních předností nových vilových domů v projektu Slunný vrch, které začala prostřednictvím své realitní kanceláře v těchto dnech nabízet společnost Skanska v Černošicích u Prahy.

Celkem dvaadvacet dvoupodlažních rodinných vil s čistou užitnou plochou 200, 250 a 300 čtverečních metrů a dispozicemi 5+kk nebo 6+kk vyroste na mimořádně lukrativních pozemcích o velikosti 930 až 1500 metrů. Autorkou projektu, který klade zvláštní důraz na kvalitní architektonické a urbanistické zpracování, je architektka Eva Heyworth.


„Projekt Slunný vrch vychází vstříc především klientům, kteří touží po bydlení ve vlastním prostorném domě a hledají za své peníze maximální užitnou hodnotu. Architektonický návrh považuji za velmi zdařilý a kultivovaný, nejedná se o žádné sterilní satelitní městečko. Jedinečnost nabídky podtrhuje fakt, že se jedná o jediný developerský projekt v této vysoce bonitní lokalitě,“ uvedl výkonný ředitel Divize Project Development společnosti Skanska CZ Petr Fanta.

Na jihozápadním okraji velké Prahy  na mírném prosluněném svahu v těsné blízkosti lesa vyroste 22 vilových domů.Každá vila je rozdělená do dvou navazujících objektů: nižší předsunuté části s garáží a vyšší, objemnější obytné části, ustupující do zahrady. Vzájemná poloha obou částí se liší podle členitosti terénu a vznikne  devět dispozičních variant. Dřevěná francouzská okna propojí domy se zahradou, u každého domu je navržena také venkovní terasa s dřevěnou pergolou. Zahrady domů budou upraveny terasovitě, aby jejich funkční využití i údržba byly snazší. Domy budou mít valbovou střechu s keramickou krytinou, omítku ve dvou barevných

odstínech a kovové doplňky v metalické šedé barvě.

Za vstupní halou se bude nacházet prostorný obývací pokoj s kuchyní, místnost pro technické zázemí včetně centrálního vysavače, příruční sklad a v některých variantách též pracovna. Ve druhém podlaží projekt nabídne tři ložnice, dvě se společnou koupelnou a jednu s koupelnou vlastní. Další místnosti v tomto patře závisí na dispozici domu. Všechny domy mají navržené vybavení, avšak vše od podlah přes obklady po zařizovací předměty lze upravit na míru jednotlivým zákazníkům přímo v Klientském centru Skanska, které se nachází v Kongresovém centru v Praze na Vyšehradě. Každý dům bude horizontálně členěný na dvě části barevně rozlišené dvěma odstíny omítky, jejíž barvu si mohou budoucí majitelé rovněž sami vybrat ze čtyř kombinací odstínů v harmonické škále. Další možností je cihlový pásek ve spodní části fasády nebo dřevěný obklad, který bude barevně ladit s ostatními dřevěnými prvky (okna, dveře, žaluzie).


Městečko Černošice, které je již historicky vyhledávanou rezidenční lokalitou, leží nad údolím řeky Berounky, na hranicích chráněné oblasti Český kras. Bydlení zde ocení všichni, kdo mají rádi přírodu, avšak nechtějí se vzdát výhod bydlení ve městě. Černošice jsou místo s bohatou kulturní a historickou tradicí. Nabízejí plnou občanskou vybavenost, nachází se zde základní a mateřské školy, kulturní středisko, tenisové kurty, zimní stadion nebo domov s pečovatelskou službou. O spojení s hlavním městem se starají četné vlakové i autobusové linky, autem trvá jízda do centra přibližně dvacet minut.

16.01.2006 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444