Bydlení a příroda v dokonalé symbióze - hliníková okna vycházejí vstříc současnému životnímu stylu

Chcete mít doma spoustu světla, opticky zvětšit a provzdušnit obytný prostor a zároveň si dopřát velkolepý výhled do krajiny? Řešením jsou velkoformátová hliníková okna, která vám toto vše umožní, a jsou navíc trendem dnešní architektury.

Velkoformátová okna vás spojí s přírodou

Nejenže jsou velkoformátová hliníková okna moderní, ale přináší i mnoho výhod, které ocení každý milovník přírody, velkých prostorů i přirozeného světla. Velké prosklené plochy pustí do vašeho domova velké množství světla zvenku, zvětší prostor tím, že se díky nim ztratí rozdíl mezi interiérem a okolím domu, a nakonec vám dovolí si vychutnat dokonalý výhled ven, ať už na západ či východ slunce, nebo na hvězdné nebe, který si můžete dopřávat v každém ročním období.


Větší prostor, díky propojení s terasou

Ideální jsou velkoformátová okna v případě, že máte terasu nebo zahrádku, která přímo navazuje na obytnou část domu či bytu. Posuvné typy oken a prosklených dveří dokonale propojí vnitřní a venkovní prostor a umožní vám v letních měsících několikanásobně zvětšit obývací pokoj či kuchyň s jídelnou, protože pobyt venku je pro mnoho lidí stále častější potřebou.

Hliníková okna Oknacreative
 

Velká okna znamenají i více světla a tepla

Svou roli může pro někoho hrát také to, že prostupující množství slunečních paprsků ohřeje navazující místnost, a vy si tak můžete prodloužit období bez nutnosti topit až o několik týdnů. Sluneční paprsky vás na jaře budou těšit mnohem dříve a na podzim zase déle. Stejně tak vám velká okna pro svou propustnost světla ušetří výdaje za osvětlení, které budete moct využívat v mnohem menším rozsahu. Díky technologickému pokroku se také nemusíte bát, že by velkými okny naopak teplo utíkalo - kvalitní okenní rámy a izolační skla mají dostatečně dobré tepelněizolační vlastnosti. Naopak budete spíše nuceni řešit stínění, aby se prostory nepřehřívaly.


Designu se nebojte

Někomu může hliník evokovat nekvalitní materiál nebo nehezké zpracování. Moderní hliníková velkoformátová okna však nabízí elegantní i nadčasový vzhled, který se hodí ke každému stylu bydlení - výběr barev je v jejich případě velmi široký. A patří ke špičce také co se týká kvality a vlastností. Vynikají dlouhou životností, vysokou odolností vůči UV záření i povětrnostním vlivům a minimálními nároky na údržbu, v neposlední řadě umožňují, spolu s dalšími prvky, zajistit velmi dobré zabezpečení interiéru.

Hliníková okna se pak skvěle hodí na velké formáty, protože mají vysokou pevnost (izolační trojsklo může vážit i několik set kilogramů), a přesto mohou mít extrémně úzké rámy, takže ve výhledu ven si jich ani nevšimnete.
 

Realizace RD Zlatníky – Hodkovice, Praha-západ

Na této realizaci hliníkových oken je vidět, že se hodí opravdu ke každému stylu domu. Skvěle ladí s kamenem obloženým domem i jeho kovovými detaily, jako je oplocení, a dodávají mu moderní a nadčasový vzhled. Použita byla hliníková okna Deceuninck Energy 88, dveře Doors 88, ale také posuvné hliníkové dvoukřídlé dveře o délce 5 metrů.

 

Realizace RD – Praha 4, K Zeleným domkům

V rámci velkoformátových oken je trendem i instalace do rohů. Ta v tomto moderním domě dokonale propojují obytný prostor, konkrétně kuchyň s jídelním koutem, s terasou a navazující zahradou. I uvnitř se tak mohu majitelé cítit příjemně obklopeni přírodou a to v každou roční dobu a za každého počasí.

 
 
Více inspirace z realizací nejen hliníkových oken si můžete prohlédnout na webu Creative okna a dveře.
26.04.2024 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444