Bydlení XXI. století

Funkčnost, krása, čistý styl, i tak by se dal nejlépe charakterizovat cíl, který si stanovila brněnská developerská společnost Doming, a.s. Připravovaný projekt výstavby rodinných domů v Líšni navazuje na nejlepší tradice českého a evropského funkcionalismu a současný trend architektury minimalismu.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Funkcionalismus v moravské metropoli proslavila zejména vila Tugendhat - dílo světoznámého německého architekta Ludwiga Miese van der Rohe. Tomuto skvostu funkcionalistické architektury se dostalo takové pocty, jakou jistě je zařazení do fondu světového kulturního dědictví Unesco.
Krédem společnosti je poskytnout bydlení moderního charakteru s maximálními užitnými vlastnostmi pro skupinu obyvatel, kteří potřebují po náročném dni načerpat nové síly, těšit se spokojenému životu v kruhu rodiny a nemít to daleko za sportem, přírodou a přiměřenou zábavou.
Společnost DOMING, a.s. v současnosti realizuje výstavbu obytného centra v Brně-Líšni. Nachází se v blízkosti Mariánského údolí a nedaleko zámečku šlechtického rodu Belcredi. Projekt je členěn do několika samostatných etap.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
V červnu byla zahájena výstavba tří bytových domů s 72 byty a garážemi do osobního vlastnictví. Probíhá rovněž prodej stavebních pozemků určených k výstavbě 17 samostatně stojících a 13 řadových luxusních rodinných domků. Je připraveno celkem sedm typů samostatně stojících a tři typy řadových rodinných domků v mnoha různých variantních řešeních.
"Rodinný dům je investice zásadního významu nejen pro život toho kdo staví, ale i pro jeho blízké. Je to investice na celý život, jen málokdo si může dovolit koupit jich více a ačkoliv jde o významnou a neopakovatelnou investici, lidé k ní často přistupují se zarážející absencí znalostí věci. Bez nadsázky je možno říci, že auto, které za pár let půjde do šrotu, si vybírají podstatně uvážlivěji" Ing. arch. Soňa Matoušková, autorka architektonických studií.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Na počátek příštího roku připravuje DOMING, a.s. ve zmíněné lokalitě zahájení výstavby III. etapy obytného komplexu s 200 bytovými jednotkami, garážemi a integrovanými prostory pro doplňkové služby. Záměrem společnosti je poskytnout svým klientům vysoce kvalitní bydlení, odpovídající trendům a nárokům XXI. století.
21.10.2003 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444