Buchta s hruškami

Oblíbili jste si buchty s ovocem? Pak vyzkoušejte recept na vláčnou buchtu s hruškami, která je ozvláštněna zdravější, špaldovou moukou.


Ingredience
250 g špaldové mouky
150 g hery
100 g třtinového cukru 
2 vejce
kyp. prášek do perníku
kakao
trochu bourbonu
vodu z hruškového kompotu
hrušky
Příprava
Smíchejte vejce, heru, cukr, kakao, nalijte bourbon, přidejte mouku a prášek. Cukru můžete přidat i více, podle toho, jak kdo sladí. Já raději dala méně do těsta a posypala pak upečenou buchtu cukrem. 

Ze směsi vznikne tužší těsto, do kterého jsem přidala štávu z kompotu tak, aby těsto nebylo moc řídké, ale ať je hustější. Těsto nalijte do předem máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Na těsto naklaďte hrušky z kompotu a dejte péct na 160-170 stupnů cca 20-30 minut.    
01.12.2014 | Lucie Matoušková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444