Brněnský stavební veletrh můžete navštívit až do soboty

Od středy až do soboty můžete navšívit Mezinárodní stavební veletrh IBF, který právě teď probíhá již tradičně na Výstavišti v Brně. Pokud se na veletrh teprve chystáte, máte čas až do sobotní páté hodiny odpolední.

Běžte si pro radu i inspiraci

Většina z nás na veletrh zamíří, aby se inspirovala, seznámila s novinkami, zeptala se konkrétních firem a prodejců a především si nechala poradit. I na stavebních veletrhu v Brně můžete zdarma využít několika specializovaných poradenských center. Jestli se zajímáte o úspory, určitě navštivte centrum Nová zelená úsporám a Operační program životního prostředí. Stavíte-li, vhod vám přijdou rady odborníků ze Stavebního poradenského centra
 
Projektu „Jak vybrat správné osvětlení“
se zúčastnila také společnost ABB s.r.o., Elektro-Praga
 
 
 
Novinkou letošního veletrhu je interaktivní poradenské centrum zaměřené na výběr vhodného typu osvětlení: Jak si vybrat správnou "žárovku". Ve vzorových místnostech se vám za asistence odborníků dostanou důležité informace, jak a čím daný prostor osvítit.
 
Mnohé z nás také zajímá vhodný výběr barev na stěnách, proto Cech malířů a lakýrníků připravil pro veletržní návštěvníky stánek, kde je seznámí s možnostmi úpravy zdí v interiéru.  
 
Nikomu z návštěvníků rovněž nemůže uniknout venkovní expozice “Krásná, zdravá a rozkvetlá zahrada”. Hledáte-li inspiraci k realizaci vlastní zahrady, projděte se pod rozkvetlými magnóliemi, odpočiňte si u pučícího rododendronu a zeptejte se odborníků na cokoliv, co vás z oblasti zahrady a pěstování zajímá. 
 
Na Mobitexu se můžete s profesionály poradit ohledně výběru vhodného nábytku a své plány probrat s interiérovými architekty.
Až budete procházet pavilonem F, kde je Mobitex umístěn, určitě se zastavte na dvou zajímavých výstavách: “Český nábytek 2005 - 2015 - Mezi tradicí a inovací a „Anonymní“ ohýbaný nábytek.
 
Výstava "Český nábytek 2005 - 2015 - Mezi tradicí a inovací" shrnuje období nábytkářské výroby během posledního desetiletí. Jde o první soubornou výstavu, jejímž cílem je ukázat proměny českého nábytku v oblasti tvaru, materiálů i technologií za posledních deset let a představit nejzajímavější české výrobky. Exponáty byly vybrány především na základě jejich ocenění v České republice nebo v zahraničí. Prohlédnout si můžete sedací nábytek, ale i postele a ložnicové sestavy nebo kancelářské židle.

„Anonymní“ ohýbaný nábytek

Druhá výstava se věnuje tvůrcům, kteří přispěli k vývoji moderní „thonetky”. Na výstavě tak můžete vidět díla návrhářů Antonína Šumana, Radomíra Hofmana nebo Josefa Macka. 

Kdy ještě můžete veletrh  navštívit:


  • 24. 4. 2015: 10.00 - 18.00 hod.
  • 25. 4. 2015: 10.00 - 17.00 hod.
24.04.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444