Bojujete s každým centimetrem? Posouvejte…

Posuvné dveře na zeď s průhledným sklem, Foto SEPOS, spol. s r.o.

Posuvné dveře na zeď s průhledným sklem, Foto SEPOS, spol. s r.o.

Pokud ve svém bytě bojujete s každým centimetrem, pořiďte si posuvné dveře. Ty zasunete do stavebního pouzdra nebo podél zdi, takže dveřní křídlo nebude zasahovat do prostoru místnosti. Ušetříte cenný prostor a získáte více možností, jak interiér zařídit. A nejen to. Z obyčejných dveří se rázem stane zajímavý interiérový prvek.

V případě, že se rozhodnete pro posuvné dveře na zeď, můžete například komodu nebo sedačku postavit i před zeď, kam se dveřní křídlo posouvá. Dveřní křídlo je totiž od zdi odsazeno pouze 23-29 mm v závislosti na konkrétním modelu dveří.

Foto SEPOS, spol. s r.o.

Posuvný systém SGR4 – osvědčená klasika

Velkou výhodou posuvného systému na zeď je to, že nevyžaduje žádnou zvláštní stavební připravenost. Dveře jsou zavěšené v garnýži, která je dodávána ve stejném dekoru jako dveřní křídlo. Garnýž slouží jako kryt a nosič posuvného mechanismu. Posuv dveřního křídla zajišťuje kolejnice se speciálními pojezdy a vodící trn upevněný v podlaze. Součástí kompletu je také obložková zárubeň, která obsahuje svislý dorazový hranol a v horní části je uzpůsobena pro napojení garnýže. Díky dorazovému hranolu nezůstává mezi zárubní a dveřním křídlem v zavřené poloze žádná mezera. „Další funkci plní dorazový hranol, pokud se jedná o uzamykatelné posuvné dveře. V tom případě se do něj při montáži osazuje protiplech, do kterého se po uzamčení zaklesne hák zámku,“dodává Lumír Kozubík, hlavní manažer firmy SEPOS, předního prodejce dveří s celorepublikovou sítí prodejen.
Posuvné dveře na zeď plné, Foto SEPOS, spol. s r.o.
Výběr designu dveřního křídla není použitím posuvného systému SGR4 nijak omezen. Nabídka se ve většině shoduje s nabídkou dveří otočných a zahrnuje plné i prosklené modely ve všech designových variantách. 

 
Moderní pojetí posuvných dveří na zeď –
Alu posuv, Foto SEPOS, spol. s r.o.
 
„Navíc je možné posuvný systém na zeď dodat i ve variantě zárubně s bočním světlíkem nebo nadsvětlíkem, případně kombinací obou typů,“ doplňuje Lumír Kozubík.
 

ALU posuv – moderní bezobložkový systém

ALU posuv uvítají především milovníci minimalismu. Je totiž charakteristický jednoduchým designem, který vyniká i díky tomu, že průchozí otvor zůstává bez zárubně a bez prahu. O tichý a plynulý pohyb dveřního křídla se stará skrytý integrovaný zpomalovací a tlumicí systém. 
 
V případě, že stavíte nebo rekonstruujete, zauvažujte o variantě posuvného systému do pouzdra. Jedná se o nejdokonalejší řešení úspory místa, a nejen to, budete překvapeni, jaké možnosti tento systém nabízí například při použití dvojitého nebo paralelního stavebního pouzdra.
03.11.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444