Bílá technika se šestým smyslem

Pod názvem "Sensing the difference" zahajuje v těchto dnech svoji novou reklamní kampaň zaměřenou na inovované řady spotřebičů pro domácnost společnost Whirlpool. Do češtiny firma slogan "Sensing the difference" překládá jako "poznáte rozdíl"; i když polopatističtější "pocítíte rozdíl" by možná charakter inovativních změn, se kterými nyní největší výrobce bílé techniky přichází, vystihlo ještě lépe.

Výrobky nových řad jsou totiž mj. vybaveny vyspělou technologií nazývanou "Šestý smysl". U každého jednotlivého typu výrobku to představuje jiné důmyslně vyřešené schopnosti, které usnadňují ovládání, zlepšují výkon a nabízejí netušené možnosti příjemného užívání.
Nová kolekce vestavných spotřebičů nazvaná Progressive Line zahrnuje ledničky, myčky na nádobí, digestoře, trouby a mikrovlnné trouby. Vedle špičkové technologie je pro ni charakteristický především do detailů propracovaný exkluzivní design vycházející z požadavků na funkční moderní kuchyň včetně dokonalé a snadné údržby. Zpracování nerezové oceli a skla propůjčuje vzhledu výrobků této řady lehkost, čistotu a přísnou eleganci. K hitům této řady bude jistě patřit horkovzdušná trouba s kruhovým topným tělesem a elektronickým ovládáním. Je obdařena pozoruhodnou schopností nabídnout dobrou radu kuchaři téměř neschopnému, naopak skromně ustoupit před jistotou kuchaře, který ví své, a navíc si jako dobrý žák jeho postup pro příště zapamatovat. O vhodných teplotách, čase pečení a případné manipulaci tato inteligentní trouba komunikuje (v češtině) prostřednictvím TAD displeje.
Řada nových volně stojících spotřebičů dostala název Emotion a obsahuje sortiment chladniček, praček a myček nádobí.
Technologie "Šestého smyslu" u praček znamená lepší ovladatelnost a především nižší spotřebu vody i energie. Myčky Emotion vybavené touto technologií jsou schopny přizpůsobit mycí teplotu typu nádobí a míře znečištění. Chladničky této inovované řady jsou vybaveny schopností upravovat svůj výkon tak, aby byla vždy co nejrychleji obnovena optimální teplota, čímž se prodlužuje trvanlivost skladovaných potravin.
Historie společnosti Whirlpool, jejíž výrobky se dnes prodávají ve více než 170 zemích, sahá do roku 1911. Původně malý rodinný podnik bratří Uptonů z městečka na břehu Michiganského jezera se rychle rozrůstal. Jedni z prvních výrobců elektrických praček přišli po druhé světové válce s novinkou, bez níž se dnes už většina domácností neobejde: uvedli na trh první automatickou pračku s horním plněním. Uprostřed padesátých let minulého století si získali sympatie hospodyněk moderním, převratně praktickým pojetím své "zázračné kuchyně". Od konce padesátých let se datuje rozšiřování prodeje spotřebičů Whirlpool a posléze i jejich výroby za hranice Severní Ameriky. K Whirlpool Corporation dnes patří výrobní podniky ve třiatřiceti zemích na čtyřech světadílech. Evropa se k nim řadí patnáct let, jedenáct let působí společnost na českém trhu, kde se například chladničky Whirlpool staly nejoblíbenější značkou. Nově se na českém trhu začínají objevovat výrobky polské značky Polar, která se součástí portfolia Whirlpool Corporation stala teprve před rokem. Chladničky, pračky a myčky Polar spojují kvalitní značku s dostupnou cenou.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Sympatické jsou některé nekomerční aktivity společnosti v České republice. V loňském roce to bylo např. vyhlášení designérské soutěže pro studenty vysokých škol se zaměřením na architekturu a design, jejímž výsledkem byla řada pozoruhodných návrhů.
05.05.2004 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444