Barvou roku 2018 je ultrafialová

Foto: BIANO.CZ

Foto: BIANO.CZ

Dramatická a provokativní. Hluboká, tajemná a vizionářská. Taková je barva roku 2018 podle Pantone Color Institute.

Společnost Pantone každoročně vyhlašuje barvu roku, která bude danému období dominovat ve všech odvětvích. Po svěží zelené a předloňské pastelové kombinaci budou designéři a návrháři ovlivněni a inspirováni barvou ULTRA VIOLET. Co sytě fialovou charakterizuje?
 
Barva Ultra Violet je přirovnávána k tajemství vesmíru, je nespoutaná, nekonečná, neomezená... Symbolizuje noční oblohu, která v nás má probudit touhu usilovat o jedinečnost. Mnohé uklidňuje a podněcuje k přemýšlení či meditaci.

Foto: BIANO.CZ

Sytě fialová barva je symbolem pro nekonvečnost a umělecké cítění. Jako osobní výraz individiduality se k této barvě v minulosti přihlásily hvězdy jako Prince se svou písní Purple Rain, David Bowie nebo Jimi Hendrix. 
 
Odstín Ultra violet společnost Pantone charakterituzuje jako jemnou barvu plnou emocí, která vybízí ke kreativitě, individualismu a experimentování.

Foto: PLASTIA. Zleva: fialový květináč Calimera od designéra Jana Čtvrtníka, květináč DOPPIO,obal Perla

Pokud se rozhodnete pro odstín Ultra Violet do interiéru, ať už výmalbou stěny nebo jen v detailu, dosáhnete výjimečného působení.

 

S čím barvu roku kombinovat?

Pantone přichází se zajímavými kombinacemi, které nám pomohou dosáhnout harmonického vyznění. Pokud si nevíte rady, s čím sytě fialovou kombinovat, inspirujte se paletami odstínů. Jedna paleta je vedena v harmonických kouřových tónech, které v nás probouzí klid, další je temperamentní a hravá. Více kombinací naleznete na adrese: www.pantone.com.

15.02.2018 | Jana Koenigová
  • SCANquilt

    Česká značka SCANquilt s více než 50 prodejnami si zakládá na vysoké kvalitě zboží, dlouhodobě nabízí jeden z nejširších programů lůžkovin a přináší nové designové trendy v bydlení.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444