Bambusové vlákno: Objevte nový rozměr pohodlí

Poohlížíte se po opravdu prodyšném materiálu? Pak vsaďte na bambus, díky kterému se vám bude usínat jako na obláčku.

Bambusové vlákno se pyšní ještě lepšími vlastnostmi než len či bavlna a vzhledem ke své odolnosti nevyžaduje během růstu a zpracování chemické ošetření. Bambusové vlákno má navíc až o 60% vyšší savost než vlákno z bavlny. 

„Hebké, precizně zpracované bambusové vlákno poskytuje neuvěřitelnou měkkost a jemnost, navíc skvěle absorbuje vlhkost a snadno vyrovnává teplotní rozdíly v každém ročním období. Díky velmi jemné náplni v gramáži 500 g/m² zajišťuje celoroční přikrývka zdravý a mimořádně pohodlný spánek i alergikům a lidem s citlivou pokožkou,“ přibližuje benefity přírodního materiálu Alena Samková.

„Ideální poměr směsi náplně zaručuje uživatelský komfort a zároveň umožňuje čerpat veškeré výhody, které využití bambusových vláken přináší,“ vysvětluje Alena Samková, ředitelka firmy Matějovský, tradičního českého výrobce ložního povlečení a bytového textilu.  

Bambusem je označováno několik odrůd stálezelených dřevnatých travních porostů. Hojně se vyskytuje v jižní Americe, Střední Africe a také v jižní Asii, kde největší druhy mohou dorůstat délky až 40 metrů. Bambus slouží jako všestranný materiál, který se již tisíce let používá jako stavební a konstrukční materiál, v potravinářství, v zemědělství a také je součástí některých léčiv. Bambusová vlákna jsou oproti bavlně odolnější proti množení bakterií – viskózová 60 %, přírodní o 75 % (způsobeno obsahem látky zvané kun). Příze z bambusových vláken se často používají na ruční pletení. Zdroj: wikipedia.org
 

(S)nový  damašek

Jedinečné vlastnosti bambusu ve spojení s precizním a čistým designem si můžete užívat i díky exkluzivnímu povlečení. Příze bambusového povlečení je vyrobená z vláken jedné z nejvyužívanějších rostlin jihovýchodní Asie. 

„Volně rostoucí bambus není nijak chemicky ošetřován, zaručuje velmi dobré antialergické vlastnosti a přírodní antibakteriální účinky. Dalšími výhodami bambusového povlečení jsou okamžitá absorpce a odvod vlhkosti, velmi jemný omak a přirozený lesk,“ zdůrazňuje Samková. 

Svěží letošní novinkou na českém trhu je luxusní kolekce povlečení Sofie – bambusový damašek, který se vyznačuje decentním florálním vzorem bambusových stébel ve čtyřech perleťových odstínech. „K tomuto povlečení doporučuji používat výhradně prostěradla jersey,“ dodává Samková.

Bambusový ručník? Stylový i praktický

Do koupelny bez přirozeného větrání se hodí ručníky a osušky s bambusovým vláknem. Bambus má přirozenou antibiotickou funkci, nevznikají v něm plísně ani se nemnoží bakterie. Nedochází proto ke vzniku nepříjemných pachů.Savost ručníků s bambusovým vláknem je navíc třikrát vyšší než u jiných materiálů, protože tato vlákna jsou při mikroskopickém zkoumání v řezu dutá. Ručníky z bavlny a z bambusového vlákna mají gramáž až 550 g/m2. Ručníky jsou díky přítomnosti bambusového vlákna lehké a mimořádně jemné.


1. Bambusové povlečení je opatřeno komfortním zipovým uzávěrem.

2. Směs bavlny a bambusového vlákna vám poskytne dokonalý uživatelský komfort. 

3. Bambusové ručníky Royal patří mezi nejluxusnější bambusové ručníky z kolekce značky Matějovský.

4. Povlečení Sofie se stane - díky bambusovému vláknu a preciznímu vertikálně vytkanému žakárovému vzoru - důmyslným klenotem každé ložnice.

5. Náplň bambusového polštáře je prodyšná a objemná, nesléhá a krásně se naklepává.

6. Celoroční bambusové přikrývky jsou vyrobeny pro zdravý a mimořádně pohodlný spánek. Díky velmi jemné náplni ze směsi bambusu a bavlny je přikrývka krásně poddajná, lehká a přitom hřejivá. Praktické prošití v celé ploše přikrývky zajišťuje lepší stabilitu výplně.
03.09.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444