Balkon jako ozdoba domu

Foto: VLADEKO

Foto: VLADEKO

Ještě nemáte vybraný pozemek pro svůj rodinný dům, ale s jistotou víte, že si přejete krásný balkon? O balkonu bychom skutečně měli přemýšlet již při stavbě domu. Je důležité zvolit vhodnou orientaci a také přizpůsobit konstrukční kovové prvky, na které pak balkón připevníme. Aby se balkon nakonec stal ozdobou domu, závisí už jen na vkusu majitele.

Společnost VLADEKO se specializuje na balkonové zábradlí a ostatní příslušenství pro stavbu balkonu. V jejím sortimentu si můžete vybrat od jednoduchých balkonových prken až po masivní bavorské sloupky. Zábradlí samozřejmě lze domontovat i dodatečně, jen je třeba dát pozor na neporušení izolační vrstvy podlahy balkonu.

To, jak balkon bude vypadat, vždy záleží na vkusu majitele domu. Balkon by měl všakl souznít s celkovým vzhledem a rozměry rodinného domu. Možná jste se po návštěvě Bavorska zamilovali do tamějších typických zdobných balkonů s bohatými převisy muškátů. Dobře však zvažte, jestli se k vašemu domu bude balkon s masivními sloupky hodit. Okrasná řezba je velmi výrazný prvek, který upoutá pozornost, často domu více sluší jednoduší balkonová prkna.


Balkonová prkna a sloupky jsou vyráběny z kvalitního a poctivě vysušeného smrkového dřeva. Jak výrobce zdůrazňuje, stejně jako výběr je důležitá také povrchová úprava materiálu. Balkon bude vystaven klimatickým vlivům, bude muset odolat ostrému slunci, sněhu, vysokým i nízkým teplotám, dešti apod. Proto je třeba všechny dřevěné prvky impregnovat a ošetřit kvalitními laky a lazurami.

Společnost VLADEKO pro stavbu balkonu dodává veškeré příslušenství. Na adrese www.vladeko.cz seženete balkonová čelní prkna, dekorativně vyfrézované bavorské sloupky, bočnice, pomocné latě, truhlíková prkna, madla, podpěry, kovové konstrukční součástky a další potřebné komponenty pro realizaci balkonu.

29.05.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444