Aura Statenice nabízí výjimečné bydlení v klidné lokalitě u Prahy

Ve středočeské obci Statenice, pouhé 4 km od západní hranice Prahy, vzniká nový rezidenční projekt. Designové domy jsou ideální volbou pro rodiny, jejichž členové potřebují mít centrum metropole pohodlně dostupné, ale zároveň nechtějí žít v ruchu a shonu města. Prémiové vily poskytnou svým rezidentům bydlení v bezprostředním kontaktu s přírodou a s nadstandardním množstvím osobního prostoru.

Rodinné domy s rozlehlými pozemky

Aura Statenice vyniká promyšlenou urbanistickou koncepcí, ze které vychází velmi vysoká míra soukromí, kterou budou mít jednotlivé domácnosti. Velkorysé parcely zajistí výrazný odstup od sousedních vil a spokojení obyvatelé tak budou moci nerušeně relaxovat na svých zahradách. Pozemky s výměrou až 1 500 m2 představují v těsné blízkosti Prahy exkluzivní nabídku.

Samozřejmostí je i dostatek privátního prostoru uvnitř domů. Architekti ze Siebert+Talaš navrhli čtyři typy luxusních nemovitostí. Vily Popular a Grande mají dispozici 5+kk, od sebe se liší velikostí a parkovacími stáními, které jsou venkovní nebo garážová. Zajímavě řešené jsou domy Modern, jenž mají samostatnou kuchyň s jídelnou, která je oddělená od obývacího pokoje. Nemovitosti typu Exclusive zaujmou mimořádnými 330 m2 podlahové plochy. Ve vybavení těchto 6+kk domů nechybí wellness se saunou a relaxační místností. Všechny domy projdou certifikací udržitelné výstavby BREEAM, a mají tepelný zdroj čerpadla voda-vzduch.

 

Smysluplný rozvoj infrastruktury

Nová zástavba v severní části Statenic byla zvažována dlouhou dobu. Developerská společnost Horizon Holding ve spolupráci s renomovanými architekty ze studia Siebert+Talaš navrhla v první fázi celkem 79 dvoupatrových vil s velkými zahradami, které citlivě zasadila do přírodního prostředí. V druhé etapě se chystá výstavba kombinující moderní byty, řadové domy i komerční prostory. V nich vzniknou početné obchody a služby, které vhodně doplní současnou občanskou vybavenost.



Díky zodpovědnému přístupu k rozvoji lokality a přirozenému začlenění nových obyvatel do stávající infrastruktury vznikne kompaktní urbanistický celek. Například v příštím roce se chystá otevření supermarketu Billa na pozemcích AURA Statenice. Bydlení v blízkosti Prahy rozprostřené nad malebným Únětickým potokem tak nabízí veškeré zázemí potřebné k pohodlnému životu. V okolí jsou dobře dostupné základní i střední školy, a to i mezinárodní. Do 30 minut jsou dokonce 2 univerzity.

AURA Statenice poskytuje nadstandardní prostor k bydlení v lokalitě s bezprostřední blízkostí přírody a velmi dobrou dostupností do centra metropole. Prodej domů je zahájen a k dispozici je možnost prohlédnout si architektonický model výstavby AURA Statenice.
 
13.07.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444