Atraktivní a bezpečná terasa, kterou si rodina z Plzeňska zamilovala

Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Rodinná novostavba v západních Čechách dokonale snoubí eleganci s funkčností. K atraktivnímu vzhledu domu a jeho bezprostředního okolí přispívá i na první pohled jednoduchá, částečně zastřešená terasa z kompozitních prken Terafest®.

Když si člověk prohlíží snímky novostavby v malé obci nedaleko Plzně, mimoděk ho napadne ano, takhle nějak to vypadá, když se řekne, že v jednoduchosti je krása. Majitelům stavebního pozemku nedaleko řeky Radbuzy se podařilo sladit vše v dokonalé harmonii. Bělostně čisté minimalistické linie domu působí jako z první republiky a k cestě od velkých francouzských oken k modernímu zapuštěnému bazénu skrze precizně střižený pažit zve hebká terasa z kompozitního dřeva.

Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Atraktivní terasa, která se umí přizpůsobit

Ne nadarmo byla terasa obklopující novostavbu ve Stodu vybrána mezi tři nejlepší z těch, které v uplynulé roce dodala česká společnost WPC – Woodplastic, přední evropský výrobce teras, plotů a obkladů stěn z kompozitu dřeva a polymeru. Jistě, najdou se terasy větší, rafinovanější, extravagantní… Ale jednou z předností prken Terafest® je, že se dokáží přizpůsobit každému prostředí tak, aby umocnily celkový výsledný dojem a zároveň bezchybně a po dlouhá desetiletí sloužily svému účelu.

Prkna řady Terafest® Forest Plus, která si majitelé novostavby na svoji terasu vybrali, mají nadčasový design, který jim dodává výrazný přírodní vzor v kombinaci s nepravidelným žíháním. Tahle speciální pigmentace podtrhuje dojem opravdového dřeva a zároveň přispívá k tomu, že na terase nejsou tolik vidět nečistoty a drobné usazeniny. Spolu se zářivě bílou kostkou domu a zelenou zahradou decentně ladí i zajímavě zvolený odstín Palisander s nepatrně načervenalým nádechem.

Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Částečně zakrytá terasa byla navržena tak, aby propojovala obytnou část domácnosti s exteriérem, a umožnila tak rodině přirozený pohyb mezi oběma prostory. Nová terasa rozšiřuje obytný prostor o dalších 140 m² bezpečné plochy, jejíž atraktivitu zvyšuje i jednoduše působící, svým designem i rozměry dokonale ladící bazén. – Doma, a přesto na čerstvém vzduchu, v přírodě, a stále na dosah všech myslitelných vymožeností svého soukromí.

 

Kvalitní prkna jsou zárukou životnosti terasy

Novou terasu profesionálně nainstalovala společnost Terasy Plzeň, který je jedním z certifikovaných partnerů výrobce prken. Plzeňská firma disponuje vyškolenými odborníky, kteří dokáží zájemcům poradit s výběrem toho správného designu či odstínu materiálu, navrhnou terasu, vypracují kalkulaci a v případě zájmu terasu také pohotově namontují. Zároveň jsou schopni poskytnout i další rady, případně servis, který však obvykle – pokud časem nedospějete k rozhodnutí terasu rozšířit – nebývá třeba.

Důvodem je kvalita prken Terafest® – jejich mimořádná odolnost a dlouhá životnost bez nutnosti přehnané péče. Ta spočívá v občasném zametení povrchu terasy a následném opláchnutí proudem vody. Žádné natírání, žádná impregnace, žádná chemie. WPC – Woodplastic poskytuje na terasy ze svých prken záruku až 25 let a může si to dovolit. Základem jejich odolnosti je patentovaná směs, z níž se prkna vyrábějí, a unikátní laserová technologie výroby.


Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Zdravotně nezávadná a recyklovatelná prkna ze směsi dřevní moučky obohacené o vysokohustotní polyethylen mají výhradně plný profil. Díky tomu se nekroutí, jsou stálobarevná a jejich kvalita se časem nemění. K velkým přednostem teras od společnosti WPC – Woodplastic patří také protiskluzový povrch bez třísek a štěpů a odolnost vůči všem myslitelným rozmarům počasí – dešti, sněhu, mrazu i slunečnímu UV záření.

Kvalitní terasa u domu? Více než rozumná volba

Atraktivní terasa WPC – Woodplastic u novostavby na Plzeňsku je důkazem, že správně zvolený stavební prvek dokáže povznést dům a jeho okolí na zcela novou úroveň. A přidá-li se k tomu možnost využít řadu bezplatných služeb a inspirovat se u českého výrobce osvědčených terasových prken, byla by škoda takovou možnost nevyužít. Pro stále více lidí je dnes terasa u rodinného domu více než rozumnou volbou.

Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz
01.03.2023 | PR
  • WPC – Woodplastic a.s.

    WPC – Woodplastic a. s. je český výrobce originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru. Společnost je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu disponuje nejpokrokovější technologií výroby kompozitních prken na světě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444