ArtSchool.cz žije všemi smysly

V sedmi městech České republiky právě probíhá festival Kontejnery k světu, který chce oživit veřejný prostor, „vrátit život zpět do ulic a přitáhnout pozornost k místům, která jsou neprávem opomíjena.” Možná jste si i v Brně všimli šesti kontejnerů, které můžete navštívit v Tyršově sadě, parku Lužánky, parku Koliště nebo Malé Americe. 

Do kontejneru na divadlo i výstavu

Nevšední prostor kontejnerů a jejich okolí nabízí každému  bez ohledu na věk množství seminářů, přednášek, workshopů, divadel, filmů, tvůrčích dílen a spoustu dalších aktivit, které směřují ke společenskému a kulturnímu sblížení.

V rámci festivalu Kontejnery k světu proběhla ve čtvrtek akce s názvem „Žijeme všemi smysly". Jedná se o iniciativu organizace artschool.cz která všem kreativním duším otevírá dveře do svých ateliérů a dílen.
Umění může dělat každý

Organizace artschool.cz  se představila prostřednictvím akce „Žijeme všemi smysly" pod širým nebem. V sadech za Domem umění si kolemjdoucí mohli pod dohledem zkušených lektorů vyzkoušet, jaké to je vyrábět vinuté perly nebo tvořit mozaiku. Na chodník se malovalo přírodními barvami, na zdi se vytvářely originální grafitti. Že umění mohou dělat všichni bez ohledu na talent, dokázala akční malba, při které jde především o vyjádření vlastních pocitů. Skrze malbu a za zvuků flétny a houslí se tak každý mohl nechat unést svou fantazií.

Artschool.cz svým nápadem vzbudila v lidech kreativitu a zároveň oživením brněnského prostředí zapadla do celkového konceptu festivalu Kontejnery k světu, který chce narušit tradiční vnímání prostoru.
27.05.2013 , autor, kamera: Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444