AC Heating, tepelná čerpadla: Firma roku 2016 Plzeňského kraje

Svůj dnešní příspěvek začnu trochu netradičně otázkou. Zajímalo by mě, jaká bude asi odpověď lidí, když se jich zeptáte, co by chtěli dělat? Myslím, že to není těžké uhodnout. Naprostá většina práceschopných by si chtěla najít práci, která dává smysl a která je bude dlouhodobě naplňovat.

Stejně to mám nastavené i já. A co když jsem jí po několikaletém hledání skutečně našel? A k tomu u firmy, která jde vlastní neprobádanou cestou, a přesto mi mohla dát do ruky tak úspěšný prodejní produkt - tepelné čerpadlo Convert AW - který má všechny předpoklady k tomu, abych mohl konstatovat, že vlastně ani nejsem členem obchodního oddělení, jak stojí v uzavřené pracovní smlouvě, ale spíše odbytového oddělení, které má problémy s převisem poptávky nad nabídkou, které „už zase“ plní nastavený plán obratu na více než 100%, jak to bývalo obvyklé v době stanovování pětiletých plánů. Nebojte, nevracím se do druhé poloviny minulého století, spíše poukazuji na to, že i v dnešním plně konkurenčním prostředí se najde úspěšná firma, která poznala potřeby trhu v určitém segmentu a vsadila na svojí odbornost a inovativní přístup.

Nejsem u firmy ještě ani půl roku a už vím, že mě práce baví daleko více, než jsem byl schopen připustit v prvním týdnu pracovního poměru. Nakonec to, co se v prvních dnech jevilo jako nepřekonatelný problém, je nyní tím, co mě vlastně na firmě hodně baví. Častá školení, která by snesla srovnání nejméně s výukou na vyšších odborných školách a na straně druhé skutečně lidský přístup, který mi dává šanci si myslet, že mě firma respektuje jako osobnost, která jí naopak může také svými dosavadními nejenom pracovními zkušenostmi prospět. Stálo za to zatnout zuby, překonat počáteční obavy a nejistotu, dát si zkrátka ještě šanci dále rozvíjet vztahy s firmou, která má duši a charakter.

Hodně mi pomohlo, že jsem v pozici nového zaměstnance nebyl sám, že nás bylo hned šest. Ve dvou se to prý lépe táhne, natož pak v šesti. Je to určitě povzbudivější pro každého nováčka a říkám si, zda toto není cesta i pro ostatní zaměstnavatele. Když chtějí posílit, tak vždy nejméně o dva nové zaměstnance. Stal jsem se součástí letošní únorové vlny posilování pracovního kolektivu a v následujících měsících přišly vlny další. Firmě se obchodně daří, je proto třeba na to náležitě reagovat a to se neustále děje. A zdá se mi, že s patřičným předstihem. Zkrátka vize, vize, vize, …. musíte ji mít, když chcete být úspěšní!!!

Řeč je o firmě KUFI INT, s.r.o. s výhradně českým kapitálem, vlastnící obchodní značky AC Heating, Convert AW a xCC. V roce 2006 vstoupila firma jako první na český trh se zcela novou řadou tepelných čerpadel vzduch-voda s plynulou regulací výkonu Convert AW. V dnešní době se firma řadí mezi největší výrobce a dodavatele tepelných čerpadel vzduch/voda v České republice a nejenom zde doma. Ke špičce patří rovněž v Irsku a své aktivity rozšiřuje taktéž na Slovensku, v Německu, Belgii a ve Velké Británii.

Jsme společnost, která se snaží vytvářet řešení zvyšující životní úroveň, komfort bydlení a chránící životní prostředí. Naším cílem vždy bylo a je navrhovat inteligentní systémy (nejen) pro vytápění tak, aby se daly použít téměř ve všech oblastech stavebnictví. Stále pracujeme na zvyšování technické úrovně a kvality svých výrobků a rozšiřujeme oblast jejich použití.

Náš tým čítá v České republice už skoro 50 pracovníků. Já jsem jeho součástí a jsem tomu skutečně velmi rád.

Za tým AC Heating
Ladislav Harbáček
29.11.2016 | PR
  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444