8 důvodů pro pořízení venkovních rolet

Venkovní rolety se řadí mezi nejúčinnější produkty stínicí techniky. Rozhodně právem. Snoubí se v nich elegance s funkčností i bezpečností okenní soustavy. Jaké jsou důvody k jejich pořízení a proč jejich obliba stále roste?

8 důvodů PRO

  • Skvěle vypadají a dodají budově atraktivní vzhled,
  • perfektně stíní,
  • umožňují dokonalé zatemnění,
  • z pohledu světelných a tepelných podmínek vytvářejí optimální prostředí,
  • fungují jako další překážka pro zloděje,
  • šetří náklady na klimatizaci,
  • chrání proti vnějšímu hluku a 
  • chrání soukromí.
Existuje více typů venkovních rolet, podle způsobu montáže je můžeme rozdělit na podomítkové a pohledové. Pokud jsme na rolety mysleli již ve fázi plánování stavby nebo výměny oken na stávající budově a pořídili si roletové překlady, je možné roletovou schránku a případně i vodicí lišty skrýt pod omítku. V opačném případě se kazetová schránka montuje na fasádu nebo na rám okna a ani tak domu na kráse neubere. Právě naopak.

Venkovní rolety se řadí mezi produkty stínicí techniky, ale stínicí funkce není jejich jedinou výhodou. Velmi důležitou vlastností rolet je jejich bezpečnostní funkce. Ne že by byly pro nevítané hosty nepřekonatelnou překážkou, ale ve většině případů je od jejich nekalých úmyslů odradí nebo je alespoň zbrzdí. Rolety lze doplnit mechanickým nebo automatickým zámkem, pro vyšší stupeň zabezpečení. Na našem trhu jsou k dostání i české certifikované bezpečnostní rolety s třídou bezpečnosti RC2.

Venkovní rolety v zataženém stavu chrání proti hmyzu, lze je i doplnit integrovanou sítí proti hmyzu, která se umísťuje do společné roletové schránky s roletou, ale má svou hřídel a své vodicí lišty a je nezávislá na pohybu rolety.

Další skvělou funkcí rolet je snížení venkovního hluku a možnost dokonalého zatemnění. Oboje oceníme hlavně v noci, kdy dopravní hluk nebo osvětlení z ulice působí rušivě.

Lamely venkovních rolet jsou vyplněny PUR pěnou a dokážou o třídu zlepšit tepelnou izolaci okna. Okno s izolačním dvojsklem a staženou roletou má přibližně stejný součinitel prostupu tepla jako okno s trojsklem. Díky tomu dochází v zimě k nižším tepelným ztrátám a naopak v létě stažená roleta udrží v místnosti příjemné klima.

Ochrana soukromí je další neméně důležitou funkcí rolet. Často nestačí jen zatáhnout záclony nebo závěsy, hlavně večer, když se svítí.
28.06.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444