7 benefitů, které vám přinese ketonová dieta kromě redukce váhy

Ketonová dieta patří do třídy nízkosacharidového stravování a jako taková si našla u nás i ve světě mnoho příznivců. Její obliba roste nejen kvůli možnosti velmi rychlé ztráty hmotnosti, ale i kvůli dalším benefitům, které s sebou změna stravování nese. V takovém případě pomáhá i u lidí, kteří netrpí nadbytečnými kily a spíše se snaží svůj životní styl zharmonizovat a žít zdravě.

Prevence inzulinové rezistence

Dnes se o takzvané inzulinové rezistenci mluví mnohem více, než tomu bylo v minulosti. Ta vzniká v případě, že tělo přestane efektivně využívat vlastní inzulinové zásoby. Buňky se stávají „imunní“ vůči signálům, že je k dispozici inzulin pro zpracování glukózy, a i když je z těla vyplaven, nezpracuje se. Inzulinová rezistence vede postupem času k cukrovce a dalším zdravotním komplikacím.

Keto dieta využívá pouze minimální množství sacharidů, nedráždí inzulin a tělu opětovně pomáhá adekvátně reagovat na příjem glukózy v těle. Proteinová dieta navíc pomáhá tlumit příznaky diabetu i v případě, že jej již máte.

Snížení výskytu srdečních onemocnění

Ketogenní dieta využívá jako primární zdroj energie tuk. Ten se po konzumaci dále štěpí, urychluje se odbourávání podkožního tuku a zároveň se minimalizuje možnost ukládání tuků v cévách. V těle se zvyšuje hladina „pozitivního“ cholesterolu, a naopak se snižuje cholesterol, který je pro lidský organismus nebezpečný. Takové stravování snižuje riziko infarktových stavů, trombóz nebo embólií.

Prevence kvasinkového onemocnění

Zvýšená hladina cukru v krvi podporuje tvorbu kyselého prostředí, které tvoří zázemí pro množení kvasinek. Ty jsou zodpovědné za řadu komplikací, převážně gynekologického původu (vaginální mykóza, svědění v intimních partiích, zarudnutí pokožky, nepřirozený výtok). S proteinovou dietou omezíte cukr, který množení kvasinek podporuje. Díky tomu se vaše tělo pročistí a vy se budete cítit po všem stránkách mnohem lépe.

Podpora zdravé pokožky a pleti

Poměrně velké procento lidí má dnes a denně problémy s pokožkou a pletí. Ať už se jedná o nepříjemné akné, které se vyskytuje nejen na obličeji, ale i v dalších částech těla, nebo zvýšená citlivost pokožky a náchylnost k alergickým reakcím, na všem má svůj podíl viny cukr.
Pokud se rozhodnete příjem cukru omezit na několik týdnů (minimálně 3 měsíce), vaše pokožka se projasní a vyčistí. Výskyt akné se zmírní a hladina PH se vyrovná.

Vyrovnaná psychika

Dnešní doba je plná stresu a nesprávných stravovacích návyků. Díky tomu si zaděláváme nejen na sníženou obranyschopnost, ale i nadváhu a rozhozenost celého systému.

Keto hubnutí vám přinese vytouženou postavu a ještě k tomu pomůže k nastartování lepších stravovacích zvyků (pokud vás zajímá, jak taková Keto dieta funguje, podívejte se na Ketomix.cz). Ve své stravě omezíte cukry, průmyslově zpracované potraviny a produkty, které vaše tělo neumí zpracovat. Tím, že vyměníte staré, nefunkční zvyky za nové, funkční, podpoříte své sebevědomí a budete se cítit zdravěji.

Díky Keto dietě zjistíte, že jídlo není protivník, s kterým je třeba bojovat, ale spojenec, který s vámi táhne za jeden provaz.

Posílení životní energie

Tím, že se rozhodnete ze své stravy odstranit cukry, zabráníte tělu, aby je používalo jako zdroj energie - tento důležitý úkol předejde na tuky. Energie z tuků je považována za stabilnější zdroj, který se v těle rozkládá postupem času a nevyvolává energetické „šoky“ jako je to u vysokosacharidové stravě. Konečně se zbavíte výkyvů nálad a energetických extrémů (nadbytek energie versus pocity absolutní únavy).
10.01.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444