6 tipů na kvalitní a designové vinylové podlahy od předních světových výrobců

Stejně tak jako u mnoha jiných produktů pro domácnost, tak i v případě nákupu vinylové podlahy se vyplatí vsadit na tradiční a prověřené značky, u nichž se můžete spolehnout na jejich vysokou kvalitu a perfektní zpracování. V tomto článku si povíme pár základních informací o podlahách z vinylu a stručně si představíme šest značek, se kterými rozhodně nešlápnete vedle.

Největší přednosti vinylových podlah

Vinylové podlahy jsou v posledních letech stále oblíbenější a neustále roste počet lidí, kteří jim dávají přednost, ať už se jedná o využití v bytech, domech nebo komerčních prostorech. Výhod, které tento druh podlahových krytin mají, je spousta – jednou z nich je velmi dobrý poměr mezi kvalitou a cenou. Podlahy z vinylu vycházejí mnohem levněji než např. masivní dřevěné podlahy, přitom ale mohou vypadat na pohled stejně a v mnoha ohledech jsou lepší volbou. Velkou předností vinylových podlah je např. jejich nenáročná a levná údržba, nesmírně široký výběr různých barev, vzorů a motivů, perfektní imitace přírodních materiálů (kromě zmíněného dřeva jsou oblíbené i podlahy s motivy kamene, dlažby nebo kovu). K dalším výhodám patří také velmi dobrá odolnost vůči vlhkosti, vhodnost do místností s podlahovým vytápěním, vysoká chemická odolnost nebo rozměrová stálost. Vinylové podlahy jsou skvělou volbou i do rodin, kde někdo trpí alergií, nebo kde mají domácí mazlíčky (jsou antistatické – neudržují prach; jsou odolné proti poškrábání).

Podlahy z vinylu se vyrábějí v několika typech

Ještě před výběrem konkrétního motivu podlahy je třeba si vybrat její typ – vybrat si lze z několika základních druhů. Kromě rozlišení na homogenní a heterogenní je dělíme také na vinylové dílce a vinylové role. Podle způsobu pokládky pak rozlišujeme klasické lepené vinylové dílce, plovoucí vinylové dílce (zámkové), volně položitelné dílce a samolepící vinylové podlahy. Samotnou pokládku je ale lepší nechat na profesionálech, kteří mají dostatek zkušeností a postarají se o to, aby instalace podlahy proběhla bez jakýchkoliv komplikací. Řeč je o zkušeném podlaháři.

Vinylové podlahové krytiny od společnosti Plancher

K předním českým prodejcům kvalitních vinylových podlah patří společnost Plancher, která nabízí i jiné druhy podlahových krytin, dále pak interiérové a exteriérové dveře a různé druhy služeb, včetně profesionální pokládky podlah. Sortiment podlah, jež Plancher prodává, je velmi bohatý, pro představu se blíže podíváme na šest nejlepších značek, které tato společnost u nás nabízí.

6 tipů na osvědčené a kvalitní značky vinylových podlah:

Conceptline

Nekompromisní německá kvalita, která navíc není zbytečně drahá. Produktová řada Conceptline patří do portfolia německého výrobce Karndean a jedná se o heterogenní vinylové podlahy, jež se vyznačují krásným designem, který dokonale imituje přírodní materiály, jako je dřevo nebo kámen. Navíc jsou vysoce odolné a přátelské k životnímu prostředí – společnost Karndean dokonce získala zlatý emisní certifikát.

Expona Domestic

Pod touto značkou se skrývá vysoce kvalitní řada vinylových podlah, které vás na první pohled nadchnou svým moderním designem. Podlahy Expona Domestic se hodí do každého moderního interiéru, navíc mají vynikající odolnost. Lze je tak použít i ve více namáhaných komerčních objektech, kde snesou i vyšší zátěž. I v tomto případě si můžete vybrat z širokého spektra různých designů, mezi nimž převažují motivy dřeva nebo kamene.

Fatra

Společnost Fatra je tradičním českým výrobcem, který patří k největším zpracovatelům plastů na světě. Kromě podlah vyrábí tato společnost i mnoho dalších produktů, mimo jiné např. PVC fólie, lamináty, hračky, hydroizolační systémy a spoustu dalších. Vinylové krytiny značky Fatra se dělají v několika produktových řadách, oblíbené jsou např. heterogenní podlahy Thermofix, odolné podlahy Fatra Imperio nebo plovoucí vinylové podlahy FatraClick či RS-click.

Gerflor

Také společnost Gerflor patří k tradičním výrobcům podlahových krytin, tentokrát se jedná o firmu z Francie. Její produkty vynikají svojí špičkovou kvalitou, o čemž se můžou přesvědčit i cestující v autobusech, vlacích nebo letadlech – nejen pro tyto dopravní prostředky vyrábí Gerflor podlahy. Ze sortimentu určeného pro domácnosti si můžete vybrat z několika typů podlah, dostupné jsou jak v lepeném (celoplošně lepené, samolepicí), tak i v zámkovém provedení. Za zmínku stojí i speciální produktová řada Top Silence, která je vyrobena z kombinace vinylu, textilní podložky a pevné základní desky. Jak už napovídá její název, jedná se o velmi tiché podlahy (dokonce až 10x tišší než klasické podlahy z laminátu).

Moduleo

Vinylové podlahy značky Moduleo patří k tomu nejlepšímu, co lze v současné době v oblasti podlahových krytin najít. Značka Moduleo je součástí silné mezinárodní skupiny IVC Group a přináší vinylové podlahy nové generace, vyrobené za použití nejmodernějších technických postupů. Setkat se můžete s několika produktovými řadami (Select, Transform a Vision), které se mezi sebou liší v tloušťce a rozměru lamel a také ve struktuře vzorů. Zámkové podlahy Moduleo jsou vybaveny speciálním unikátním systémem Moduleo Click, díky němuž je instalace ještě snadnější a rychlejší.

 

Wineo

Značka Wineo vznikla spojením dvou společností Windmöller Flooring a Witex. Jejím klíčovým produktem jsou luxusní vinylové podlahy Wineo Design Line, jež vynikají nejen snadnou instalací a krásným designem, ale potěší také jejich dlouhá životnost, příjemný povrch nebo nízká konstrukční výška. Díky svým vlastnostem se hodí i do místností se zvýšenou vlhkostí (koupelny, kuchyně) a lze je využít i tam, kde je podlahové vytápění. Samozřejmostí je pestrá paleta motivů, které věrně napodobují přírodní materiály, především různé druhy dřeva.
06.02.2017 | PR
  • PLANCHER, s.r.o. – odborníci na podlahy a interiérové dveře

      Podlahy i dveře tvoří nedílnou součást každého interiéru, a proto je potřeba jejich výběru věnovat dostatek prostoru. U nás najdete nejen širokou nabídku podlahových krytin a interiérových dveří, ale s jejich výběrem a montáží vám rádi pomůžeme.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444