5 věcí, které by měl mít každý stěhovací vůz

Chcete, aby se vaše věci dostaly na místo určení rychle a v pořádku? Pak neriskujte s obstarožní dodávkou. Převezte vše raději ve spolehlivém vozidle. Poradíme vám, co by správný stěhovací vůz měl mít, aby byl převoz rychlý, bezpečný a pohodlný.

1. Polstrovaný nákladový prostor

Základem je, aby se vaše věci dostaly bezpečně na místo – nepoškrábané, neponičené a čisté. Ideální tak je, když jsou stěhovací vozy uvnitř polstrované. Některé firmy to řeší tak, že na vnitřní stěny přidělají koberce. Takové řešení ale nezaručí, že bude váš nábytek dostatečně chráněný. Polstrování by mělo být vždy udělané na míru danému vozu.


TIP: Před tím, než si stěhovací vůz objednáte, chtějte vidět jeho vnitřní prostor. Vyhnete se tak nebezpečí, že k vám nakonec přijede zvenčí ucházející, leč zevnitř zamazaná dodávka. Stěhovací vůz by měl mít vždy dokonale čisté nákladové prostory. Žádné olejové skvrny od dílenských stojů nebo stopy po vytékajících mrazácích byste uvnitř najít neměli.

2. Upínací zóny pro fixaci předmětů

Další nezbytnou součástí stěhovacích vozů jsou upínací popruhy a další pomůcky na proložení a ochranu věcí. Při přesunu musí být vše zafixováno tak, aby stěhované předměty neohrozil ani hopsavější přesun po typických českých silnicích a dálnicích. Velký nábytek, citlivá elektronika i drobné vybavení domácnosti musejí být bezpečně uložené, aby se v nákladovém prostoru během přepravy nic nepohybovalo. Křehké předměty je přitom dobré opatřit otřesovými čidly.

3. Zvedací hydraulické plošiny

Pokud máte ke stěhování předměty těžší než 100 kg, chtějte vůz s hydraulickým zvedacím čelem. Umožní jednoduché nakládání i vykládání těžkých předmětů a urychlí celý přesun. Bezpečně tak naložíte třeba klavírní křídlo anebo trezor. Zdvihací plošina uzvedne pohodlně i tunový náklad, který by se jinak do vozu složitěji nakládal.

Každé stěhování by také mělo být kvalitně pojištěno. Pojistka by se přitom neměla vztahovat jen na převoz, ale i na všechny prostory, ve kterých stěhování probíhá. Profesionální stěhovací firmy nabízejí automaticky až 10milionové pojištění celého stěhování.


4. Kódově zabezpečený přístup do nákladového prostoru

Pokud chcete mít jistotu, že se k vašim věcem nedostane během přesunu nikdo nepovolaný, zajímejte se také o zabezpečení vozu. Ne všechna stěhovací auta jsou totiž kvalitně zajištěna proti možnému vniknutí. Ideální je, když svůj majetek přestěhujete ve voze s kódově zabezpečeným přístupem do nákladového prostoru. Tak budete mít jistotu, že jsou vaše věci v bezpečí, i když se třeba stěhování natáhne do dvou a více dnů.

5. Splněné i nejpřísnější emisní normy (EURO 6)

Každý stěhovací vůz by měl být v perfektním technickém stavu. Zajímejte se především o to, jestli je pravidelně servisovaný a zdali splňuje emisní normy. Dobrým ukazatelem opotřebovanosti je také stáří vozidla. Vozový park stěhovací firmy bývá vystaven velké zátěži, nebojte se proto zeptat, kolik už toho má vůz, který bude stěhovat právě vaše věci, za sebou.

7. Důležitý bod navíc – zkušený řidič

Nakonec nesmíme zapomenout ani na osobu sedící za volantem. Ta totiž v konečném důsledku rozhoduje o tom, jestli se váš majetek dostane na místo určení v pořádku. Stěhovací vůz by měl vždy ovládat zkušený řidič, který má všechna patřičná školení a za sebou minimálně desetitisíce, ideálně však statisíce, naježděných kilometrů. Takový řidič ví, jak vše šetrně přepravit, která cesta bude nejkratší a nejbezpečnější, jak opatřit zábory na parkování i kde zaparkovat, aby byla vykládka rychlá a pohodlná.
26.09.2017 | PR
  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444