5 překvapivých radostí, které vám přinese vlastní zapuštěný bazén

Pokud si pospíšíte, část horkého léta ještě můžete strávit ve svém bazénu. Bojíte se, že za bazén dáte spoustu peněz a nakonec ho nevyužijete? Zeptali jsme se lidí, kteří už mají rozhodnutí k pořízení bazénu za sebou. Co jim investice přinesla – a přitom to vlastně vůbec nečekali?

1. Rodina spolu začne trávit víc času

Bazén je ta nejlepší investice do rodinné pohody. Děti se ve vodě vyřádí a dospělí si odpočinou. V důsledku jsou všichni ve větší pohodě a tráví spolu víc kvalitního času.

„Bazén nám slouží nejen k osvěžení, ale i zábavě, například pořádáme závody na nafukovacích jelenech v protiproudu. A zdaleka není jen pro děti,“ píše pan Suchý, který si před 2 lety pořídil laminátový bazén u českého rodinného výrobce Bazény Relax.
 

2. Děti se spolehlivě zabaví – a ne u počítače

Že nemůžete dostat děti ven? Od počítače na zahradu? Vsaďte se, že s bazénem budete mít spíš problém zahnat je ze zahrady domů. Pro děti je bazén malý ráj.

O zkušenosti se dělí pan Skřivánek s rodinou: „Ani jsme netušili, jak moc budeme bazén využívat – tedy denně. Máme ho situovaný před terasou, a proto není problém pro naši čtyřletou dceru ani v devět hodin večer nás uprosit, že se chce jít ještě koupat.“

Pro menší děti je ideální hloubka bazénu 1,2 m. Pokud jsou ale o maličko větší, vyberte raději bazén s hloubkou aspoň 1,4 m. Je to minimální hloubka, do které se dá skákat. 
 

3. Ve vodě bez litrů chemie se vyřádí i dítě s ekzémem

Táhli jste někdy v horku děti na veřejné koupaliště? Pak si určitě vzpomenete, jak náročná operace to umí být. Nehledě na to, že na veřejném koupališti je voda plná chloru, a přesto se na její čistotu nedá úplně vsadit.

Pokud máte doma astmatika nebo má někdo v rodině ekzém, sáhněte po bazénu se slanou vodou. Sůl je nejzdravější varianta bazénové desinfekce. Mírně slaná voda neštípe do očí a nedráždí pokožku. A navíc dá minimum práce – sůl můžete nadávkovat na začátku sezóny a dál se vše bude řídit automatizovaně.

Vyberte si však  takový bazén, který je na tento systém čištění připravený. Jakékoliv kovové prvky vám ve slané vodě zreziví.

Slanou vodu si chválí i pan Höfner, který rodině pořídil laminátový bazén Malorka: „Jsem rád, že jsem se rozhodl pro využití solničky. Každá návštěva obdivuje čistotu vody a když jim vysvětluji, jak k tomu dochází, nestačí se divit.“
 

4. Zasportujete si, aniž běháte do fitness centra

Kolik lidí má po práci čas a chuť vyrazit ještě cvičit? Nejlepší způsob, jak zhubnout do plavek, je přímo v plavkách. S bazénem za domem můžete každý večer skočit do vody a třeba hodinu plavat v protiproudu. „Protiproud využíváme pro kondici celé naší rodiny,“ říká pan Mašek z Kadaně. V bazénech s protiproudem trénují dokonce i čeští olympionici, třeba česká plavkyně Simona Baumrtová. A navíc je to skvělá atrakce pro děti, se kterými pak už ani nemusíte jezdit do akvaparku.
 

5. Od dubna do října se cítíte jako na dovolené

Když už se rozhodnete pro investici do zapuštěného bazénu, vyplatí se k němu zakoupit také podchozí zastřešení. Ušetříte si tak spoustu práce s údržbou bazénu, zajistíte bezpečnost dětí i domácích mazlíčků. Ale hlavně zastřešení udrží vodu teplejší až o 8 °C a můžete se pod ním koupat nebo relaxovat třeba za deště.

„Bazén jsme si pořídili v červnu 2014 a od této doby máme dovolenou přes 3 roční období, tedy od jara do podzimu. Jsme velice spokojení,“ doporučuje paní Dudková, majitelka laminátového bazénu Havai.

Uvažujete o bazénu?

Nezapomeňte na to, že není bazén jako bazén. Nejdůležitější je dobře vybrat materiál – právě na tom záleží, jestli budete bazén za rok měnit, nebo vám vydrží už napořád. Nejlepší poměr ceny a kvality mají laminátové bazény, které budou sloužit třeba 40 let.

Chcete si bazén prvně prohlédnout, ideálně v pohodové atmosféře, kde vám nikdo nebude nic vnucovat? Vyrazte třeba do Bazénového centra v Roudnici nad Labem zhruba 25 minut za Prahou.
29.06.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444