5 důvodů, proč postavit dětem vlastní hřiště na zahradě

Přijde vám zbytečné vytvářet dětem hrací koutek přímo na zahradě, když je o pár ulic vedle veřejné dětské hřiště? Přinášíme 5 důvodů, proč se vyplatí postavit soukromé hřiště přímo u domu. Není nutné pořizovat hned obrovské hrací sestavy, stačí třeba houpačka, nebo trampolína. I ty svůj účel hravě splní.

1. Kdykoliv dostupné

Soukromé hřiště na vlastní zahradě má dveře neustále dokořán. Nikdy se nestane, že by bylo po otevíracích hodinách, nebo by probíhala rozsáhlá rekonstrukce pozemku. Děti si mohou jít hrát kdykoliv, když budou doma a budou mít chuť.
 

2. Můj dům, můj hrad

Ačkoli to rodiče neradi slyší, každé dítě chce mít všechny hračky tak trochu pro sebe. A zejména ve chvíli, kdy je má jiné dítě. Stejné to je i v případě celého hřiště. Tím, že bude mít dítě hřiště vlastní, odpadnou veškeré starosti ohledně dělení se o houpačku a skluzavku s ostatními malými raubíři. 


3. Bezpečí

Možnost neustálého dohledu nad děním na hřišti je pro starostlivé rodiče velmi příjemný benefit. Jistotu budete mít i v záležitostech okolo hygieny a bezpečnosti jednotlivých hracích prvků. Většina veřejných hřišť totiž není pravidelně kontrolována a může být ve špatném stavu. Když máte hřiště na zahradě, víte, v jakém stavu jsou trámy u houpaček, spoje trampolíny a šprycle žebříku do dřevěného domečku, nebo hrací sestavy.


4. Hrací prvky na míru

Hřiště na vlastní zahradě se snadněji přizpůsobí potřebám i věku dítěte. Jednoduše vyberete prvky, které baví konkrétně vaše děti. Pokud jsou tvůrčí, ocení například pískoviště. Jestli chvíli neposedí, bude tou pravou volbou trampolína. 


5. Společně trávený čas

Při správném výběru prvků může hřiště poskytovat zábavu pro celou rodinu. Některé houpačky, trampolíny nebo prolézačky jsou konstruovány tak, že je mohou používat i dospělí. Tím pádem nic nebrání společně trávenému času. A řekněme si to upřímně, i u těch báboviček a hloubení tunelů v pískovišti se někdy dospělí baví skoro více než jejich ratolesti. 


I když je veřejné hřiště zdarma a může být skvělým místem pro dětskou zábavu, investice do vlastního se vyplatí zejména po stránce bezpečí, soukromí a dostupnosti. Zkuste zvážit, zda se nějaká malá houpačka nevejde i na vaši zahradu. 
17.04.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444