4 typy rolet pro vaši pracovnu nebo kancelář

Screenové rolety

Screenové rolety

Okna bez jakéhokoli stínění vpustí do prostoru spoustu úžasného přírodního světla, ale v praxi to pak přináší řadu ne vždy zcela očekávaných problémů, které se v prostoru pracoven, dílen i kanceláří mohou i vzájemně násobit.

K častým problémům patří velice rušivé odrazy světla na obrazovce vašeho monitoru, přímé oslnění přírodním světlem nebo přílišná intenzita tepla, prostupující skrze velké nezastíněné prosklené plochy.

Všechny tyto potíže lze minimalizovat nebo zcela eliminovat chytrou volbou stínění.

I když v zimě nebo z počátku jara vítáme sluneční svit s radostí a úsměvem, záhy začne být intenzita slunečního svitu velice obtěžující, rozptylující jak naší koncentraci, tak omezující fyzickou pohodu i pracovní výkon.

V pracovních prostorách nebo kancelářích je kromě funkčnosti důležitý i profesionální a reprezentativní vzhled. S roletami od Pavon se není třeba omezovat, získáte to nejlepší interiérové stínění na trhu.
 

1. Látkové rolety

Běžné látkové rolety se vyrábí v široké škále barev, vzorů a dezénů, takže je velice snadno přizpůsobíte firemnímu vzhledu. Často se v rámci podpory firemní kultury přenáší logo, brand či motto přímo na látku rolety.

Látkové rolety dokážou být velice decentní, ale zároveň i výrazné. Hodně závisí na výběru barvy látky, dekoru nebo potisku. Je zcela na vás, zda budou mít uhlazený a střídmý vzhled, nebo zda budou zobrazovat např. rozesmáté tváře z poslední akce teambuildingu a stanou se tak středobodem kanceláře nebo vstupní haly. Pro běžné pracovní prostředí se samozřejmě více hodí jednoduchost a upravenost, která nebude příliš rozptylovat pozornost – čistý a uhlazený vzhled látkových rolet je proto jedinečný.

Látkové rolety
  

2. Screenové rolety

Screenové rolety jsou obdobou látkových rolet s benefitem navíc. Je přes ně vidět ven. Díky kontaktu s okolím si nebudete připadat odříznutí pouze ve světě vaší kanceláře. Výhled na obzor, okolní přírodu nebo jen mraky plující po obloze může být pro mnohé profese nadmíru inspirativní.

Více informací zjistíte na: https://www.pavon.cz/rolety.
 

3. Roletožaluzie den a noc

Výraznějšího a o krapet luxusnějšího designu v kanceláři docílíte roletožaluziemi den a noc. Pravidelně se střídající pruhy neprůhledné a průhledné textilie dostatečně přistíní pro práci i nabídnou potřebné soukromí. Zvolte si chytře barvy stínění a vaše kancelář získá dokonalý moderní vzhled.

Zjistěte více o roletožaluziích: https://www.pavon.cz/roletozaluzie.
Roletožaluzie den a noc
 

4. Plisé rolety

Skládané rolety plisé se instalují přímo na rám oken a můžete si je polohovat naprosto libovolně v průběhu dne, podle toho, jak se mění intenzita i sklon slunečního záření. Speciálně dvojité plisované látky připomínající včelí plástve (Honeycomb) dokážou naprosto dokonale izolovat. Zadrží teplo během horkých letních dnů a chlad v zimě. Navíc vypadají neuvěřitelně elegantně a sofistikovaně.

Pro inspiraci a další informace o plisé roletách navštivte adresu: https://www.pavon.cz/plise.
Skládané rolety plisé

Další typy od PAVONU

  • Pokud to jde, investujte do automatizovaného ovládání rolet. Vyřešíte tak případné komplikace se špatně dostupným nebo problematickým stahováním, eliminujete možnost poškození rolet v důsledku nevhodné manipulace a jednoznačně zvýšíte uživatelský komfort. 
  • Namísto běžné stínicí nebo zatemňovací látky lze použít speciální stínicí textilii – promítací plátno. Ideální pro firemní prezentace, chůze či konference.
  • Na vertikální žaluzie raději zapomeňte. Ačkoli bývaly historicky právě v kancelářích velice oblíbené, nyní jsou již spíše tuctovým stíněním s řadou potenciálních problémů, zejména ve více frekventovaných prostorech. S potrhanými spodními řetízky od úklidové služby nebo chybějícími lamelami či závažími pak mnoho parády nenaděláte.
  • Skvělou alternativou vertikálních žaluzií může být posuvná japonská stěna, kterou oceníte zejména tam, kde je třeba zastínit větší okenní plochy v jednom kroku nebo rozdělit prostor.
Japonská stěna
 
Pokud potřebujete stínění pro vaši kancelář, dílnu nebo i domácí pracovnu, obraťte se na společnost Dřevoterm, s.r.o a jejich stínicí techniku značky PAVON. Pomohou vám s výběrem a doporučí možnou realizační firmu ve vašem okolí. 
06.06.2022 | PR
  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444