4+1 tipů pro snadné stěhování

Se stěhováním často nastává hektické období plné zmatků. Přestěhovat se ale zvládnete v klidu i za víkend. Nevěříte? Pak postupujte podle těchto tipů od zkušených profesionálů, které vám zajistí hladký průběh stěhování, až možná budete mile překvapeni.

1. Plánujte včas

Odborníci radí začít s přípravami už měsíc před plánovaným stěhováním. Budete tak mít dostatek času na průzkum trhu, zajištění všeho potřebného a zamluvení vhodného termínu. To platí především v případě, že se stěhujete do jiného města či země nebo ve vytíženějším termínu (například o víkendu na konci měsíce).

2. Zvolte vhodné obalové materiály

Některé věci můžete naházet do tašek, jiné (například vázy či nádobí) vyžadují pečlivé zabalení do bublinkové fólie a tedy zajištění, že ho cestou nerozbijete. Krabice od zeleniny, které seženete v supermarketu, navíc mohou vaše věci ušpinit a nezaručí, že stěhování vše přežije bez úhony. Pokud se stěhujete s profesionály, zapůjčí vám krabice na stěhování zdarma a doporučí vám i další obalové materiály podle potřeby. „Zákazníkům ukážeme, jaké krabice máme, kolik krabic budou potřebovat a co do které uložit. Do některých se balí drogerie, jinam dáte obleky. Ukážeme jim i to, jak věci správně zabalit, jak se krabice plní a podobně,“ vysvětluje Richard Vavřín ze STĚHOVÁNÍ Praha.

 

3. Vyhoďte, co nepoužíváte

Stěhování je skvělou příležitostí jak se zbavit věcí, na které se roky jen práší. Jednak mohou posloužit ještě někomu dalšímu, jednak budete mít při stěhování méně práce a především dostatek místa, až si budete pořizovat vybavení do nového domova. S odvozem na skládku nebo sběrný dvůr vám mohou pomoci také vaši stěhováci, takže na to nebudete sami.

4. Informací není nikdy dost

Dnešní stěhovací služby jsou opravdu komplexní. Dobrá stěhovací firma vám kromě klasického přestěhování poskytne obalové materiály, takže je nemusíte nikde horko těžko shánět, provádí montáž, demontáž i odvoz na skládku, můžete si u nich nadbytečné věci uskladnit, zkrátka vám ušetří spoustu práce.

Proto ještě než začnete shánět první krabice, informujte se o tom, co všechno bude ke stěhování potřeba, jestli ho zvládnete svépomocí a zda nebude lepší přivolat zkušenou pomoc. Nejjednodušší je konzultace s profesionály, kteří vám připraví optimální řešení na míru. Nebo si rovnou přečtěte
rozhovor se zástupci STĚHOVÁNÍ Praha, kde odpovídají na nejčastější otázky o stěhování, a budete mít jasno.
 
Malý tip na konec a co jste možná nevěděli: Máte stěhování plné zuby a to ještě ani nezačalo? Nechte ho na někom jiném. Stěhováci vás dnes kompletně zabalí i odstěhují, takže si můžete bez práce nakráčet rovnou do nového a svůj čas a energii tak věnovat jiným věcem.

15.12.2020 | PR
  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444