3 způsoby podřezání zdiva

Se staršími rodinnými domy mívají jejich majitelé jeden hlavní problém. Vlhkost. Pokud trápí tento neduh i vás, pravděpodobně si hledáte informace, jak probíhá takové podřezání zdiva, které by vlhkosti zabránilo. Ideální je se do podřezání zdiva pustit v okamžiku, kdy zahájíte rekonstrukci svého obydlí.

3 způsoby, jak dochází k podřezání zdiva

Se staršími rodinnými domy mívají jejich majitelé jeden hlavní problém. Vlhkost. Pokud trápí tento neduh i vás, pravděpodobně si hledáte informace, jak probíhá takové podřezání zdiva, které by vlhkosti zabránilo. Ideální je se do podřezání zdiva pustit v okamžiku, kdy zahájíte rekonstrukci svého obydlí. 

Podřezání zdiva probíhá tak, že se do vzniknutého místa vloží hydroizolační materiál, jenž pohltí vlhkost. Vybrat si můžete navíc z několika způsobů, jak se momentálně izolují cihlová stavení.

Narážení nerezových plechů

První variantou je, že se zabrání vzlínání vlhkosti zdí. Používá se k tomu metoda narážení nerezových plechů, kdy se vytvoří vodorovná izolační vrstva z vlnitého plechu, která se vloží do ložné spáry zdiva. Vsunutí plechu probíhá buď za pomoci techniky, nebo ručně s využitím pneumatického kladiva.

Narážení nerezových plechů se pyšní dlouhou životností, vysokou účinností a odolností. Velkou výhodou je, že se neřeže do zdi, nevýhodou pak nešetrnost, již přináší zásah do konstrukce. Dochází totiž k otřesům a vibracím.

Řetězová pila

Dále se izolace zdiva provádí za pomoci řetězové pily, která nahradila ruční řezací pilu. Celý proces probíhá tak, že se nejprve odstraní omítka v oblasti, kudy by měla řetězová pila projíždět. Vzápětí se do spáry vloží izolační materiál, nejčastěji folie podobná sklolaminátu či polyetylenu. Jakmile se zdivo zaklínuje, nanese se ještě cementová směs.

Sanace dřeva chemickou injektáží

Moderní způsob sanace zdiva je chemická injektáž. Technologii lze použít u všech typů vlhkého zdiva, přičemž bývá používána díky její jednoduchosti, rychlosti a šetrnosti. Při chemické injektáži se vyplní, respektive zúží póry stavebních hmot injektážní látkou. Zabrání se tak tomu, aby nepronikala do konstrukce budovy vlhkost.
 
Jestliže hledáte specialistu na izolaci a sanaci vlhkých budov, obraťte se na společnost Izolace a sanace vlhkých budov František Hróz, která působí nejen v Přerově a okolí.
 
23.07.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444