Vystěhování z nájmu?

Foto: https://pixabay.com

Foto: https://pixabay.com

Nezaplatil jsem nájem kvůli tomu, že jsem přišel o práci. Na dveřích od bytu jsem měl nalepené upozornění o ukončení nájemního vztahu. A najemní smlouva mi skončila minulý měsíc. Může mě vystěhovat, když mi to oznámila takhle? Čtenář Ladislav.

Na dotaz odpovídá Mgr. Denisa Višňovská, partner LEXXUS.

Zruší-li se nájemní smlouva uplynutím doby nájmu, je povinností nájemce předat pronajímateli byt v termínu a čase dohodnutém v nájemní smlouvě nebo po operativní dohodě s pronajímatelem. 
Nájemní smlouva skončila a nájemce nemá právní nárok na užívání předmětu nájmu. Doporučujeme nájemci se co nejdříve domluvit s pronajímatelem na předání předmětu nájmu nebo případném dodatečném prodloužení nájemní smlouvy. 
 
V případě neuhrazení nájmu má nájemce povinnost uhradit všechny částky vyplývající z nájemní smlouvy. Proto doporučujeme v co nejkratší době uhradit všechny částky uvedené v nájemní smlouvě. 
 
Vystěhování z bytu - protože již došlo k ukončení nájemní smlouvy, byt může být ze strany pronajímatele vystěhován za účastí policie a notáře. 
 
Doporučujeme nájemci důkladně si přečíst nájemní smlouvu a následně v co nejkratší době se spojit s pronajímatelem a domluvit se na uhrazení všech částek plynoucích z nájemní smlouvy a způsobu předání předmětu nájmu nebo na případném prodloužení nájemní smlouvy.

Mgr. Denisa Višňovská
partner LEXXUS 
20.11.2015 | redakce Bydlení.cz
  • LEXXUS NORTON

    Jsme realitní kancelář zaměřující se na Prahu a blízké okolí. Už tři desetiletí sledujeme nejen trh s nemovitostmi, ale i trendy v bydlení, a tak jsme připraveni najít to pravé místo, které bude přesně odpovídat vašemu stylu a vkusu. Umíme pomoci také s prodejem nemovitosti a usnadnit celý jeho zdlouhavý proces. Specializujeme se zejména na rezidenční bydlení a novou výstavbu. Díky mnoha spokojeným klientům, ale také výborným vztahům a spoluprací s největšími pražskými developery, bankami a dalšími institucemi jsme si dokázali vybudovat dominantní postavení na českém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444