Spotřebiče na pevná paliva

Sporák KVS MORAVIA, typ 9112 - na dřevo a dřevěné brikety

Sporák KVS MORAVIA, typ 9112 - na dřevo a dřevěné brikety

Vzhledem k neustálému růstu cen elektrické energie a plynu se naše pozornost obrací na domácí spotřebiče na pevná paliva. Úspora energie však není jediný důvod. O kotle, kamna nebo sporáky na dřevo, uhlí nebo brikety máme zájem také jako o přijatelný zdroj tepla a v neposlední řadě pro jejich klasický, rustikální vzhled. Představujeme spotřebiče značky KVS MORAVIA.

Mezi přední české výrobce sporáků a kamen na pevná paliva patří společnost KVS EKODIVIZE a.s. Její pobočka ve Dvorcích vyrábí domácí spotřebiče pod značkou KVS MORAVIA. Jsou známé svým prvotřídním dílenským zpracováním, kvalitou a splňují přísné požadavky českých i evropských norem.

Domácí spotřebiče na pevná paliva – kotle, kamna, sporáky aj. – pracují na principu spalování uhlí, dřeva, dřevěných briket nebo pelet. Vzhledem k neustále se zpřísňujícím ekologickým a bezpečnostním předpisům pro provoz zaznamenáváme u těchto spotřebičů výrazný technický pokrok a inovace, které uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Spotřebičům na pevná paliva říkají ano běžné domácnosti a ve velké míře chalupáři, kteří ocení především nezávislost na elektrické energii nebo plynu.

Zaměřeno na spotřebiče na pevná paliva

Kamna na dřevo a uhlí

Kamna KVS MORAVIA typ 9101 díky malým rozměrům využijete k vytápění menších prostorů s maximální výhřevností do 120 m3. Kamna mají plotnu, na které je možné vařit nebo ohřívat pokrmy. Plotna z broušené oceli dobře přenáší teplo do prostoru, a proto může sloužit jako zdroj tepla. V kamnech lze topit dřevem, dřevěnými briketami nebo hnědým uhlím. Výhodou jsou dva rošty v topeništi, díky kterým se může nastavit letní nebo zimní topení.

 

Sporák na dřevo a uhlí

Mezi nejprodávanější modely patří KVS MORAVIA typ 9100 a 9103, které jsou oblíbené pro svůj jednoduchý, avšak precizně zpracovaný vzhled. Uživatelé také ocení, že v nich můžou topit dřevem i uhlím. Pokud hledáte výrobek převážně k vaření, je tato varianta ta pravá. Trouba má vynikající schopnost pečení díky navržené konstrukci, která navádí plameny z topeniště postupně kolem celé trouby. Ve výbavě trouby nechybí velký pečicí plech a mřížka.

Sporák na dřevo a dřevěné brikety

Mnoho výrobců dnes vybavuje některé typy sporáků proskleným topeništěm. Spotřebiteli se tak naskytuje přímý pohled na hořící dřevo. Sporák KVS MORAVIA typ 9112 - KLAUDIE tuto možnost nabízí také. Je dobře využitelný k vaření, pečení a vytápění místnosti, ve které je umístěn. Je natolik výkonný, že může vyhřát i další přilehlé prostory. Sporák Klaudie 9112 existuje také ve variantě s výměníkem. Při zachování funkcí vaření a pečení tak poslouží i k vytápění dalších místností pomocí radiátorů, které jsou na něj napojeny.

 

Kamna na dřevo a dřevěné brikety

Pohledem na hořící oheň se můžete kochat i u kamen KVS MORAVIA typ 9114 - SOFIE. Vyznačují se dobrou výhřevností (max. 150 m3), mají rozměrné topeniště (tvořené šamotovými cihlami a litinovým roštem) a poměrně velká vstupní dvířka. Jsou proto ideální na topení dřevem a dřevěnými briketami. Výhodou těchto kamen je velká plotna, která pomáhá vytápět prostor, ale dá se velmi dobře využít i k vaření.


Více informací i spotřebičích na pevná paliva získáte na www.kvs-moravia.cz.
02.03.2016 | PR
  • KVS EKODIVIZE a.s.

    Domácí spotřebiče na pevná paliva - sporáky, kamna a kotle vyrábíme v závodě ve Dvorcích, který má již více než stoletou historii a dnes patří společnosti KVS EKODIVIZE a.s. Tento sortiment vyrábíme v současné době v osmi typových řadách a dodáváme pod značkou KVS MORAVIA do velkoobchodních a maloobchodních sítí v celé České republice. Tyto spotřebiče pracují na principu spalování pevných paliv: dřeva a v současné době taky ekologického paliva - dřevěných briket. Všechny spotřebiče získaly certifikát, podle kterého splňují požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva (2015/1185), který je v Česku povinný již od roku 2020, a bude je možné provozovat i po roce 2022.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444