Špičková řešení pro dokonale funkční střechu

Nezbytnou součástí střechy, tedy pokud chcete bydlet komfortně a efektivně jsou střešní folie, které chrání především před pronikáním vody. Na stále větší důležitosti získává také tepelná izolace střech, oblast, v níž se objevují stále nové materiály a účinnější technologie.

Společnost Mediterran se snaží neustále zdokonalovat nabídku sortimentu, kterou by svým zákazníkům splnila všechny potřeby v případě složitějších staveb či náročnějších rekonstrukcí. Současně klade důraz na nabídku takových materiálů, které jsou inovativní a ulehčí montáž či čas nutný např. k úklidu při použití běžných produktů. Níže uvedené produkty představují speciální materiály pro ochranu střešních konstrukcí, lepší uživatelské prostředí a dokonalé zateplení střech.  

Špičkové střešní folie Medifol P – ROOF a Medifol SUPREME přinášejí řadu zajímavých vlastností. Oba druhy folie jsou vhodné pro použití zejména u obytných podkroví a výrazně zlepšují funkční vlastnosti střechy.
P – ROOF jako efektivní ochrana proti vodě i UV záření
 
Střešní folie Medifol P – ROOF je určena pro použití u profilovaných střech od sklonu 12o a u plochých tašek od sklonu 20o. Medifol P – ROOF je speciální třívrstvá folie, která může být položena přímo na tepelnou izolaci nebo na bednění. Její spodní část tvoří netkaná textilie – právě ta zaručuje extrémní odolnost této folie. Na textilii jsou potom položeny dvě polymerové vrstvy. První vrstva zajišťuje vodotěsnost a utěsňuje otvor u hřebíků. Druhá vrstva má potom ochrannou funkci a zajišťuje UV odolnost a dlouhodobou trvanlivost folie.


SUPREME má speciální povrch

Střešní folie kontaktní Medifol SUPREME 235 g/m2: třívrstvá kontaktní folie se speciálním termoreflexním povrchem pro všechny typy šikmých střech. Membránu lze položit přímo na tepelnou izolaci nebo bednění. Chrání střechu a podstřešní prostory před pronikáním vody a sněhu v případě poškození krytiny, netěsnostmi skládané krytiny, případně před vodou, která kondenzuje na spodní straně krytiny. Navíc odráží sálavé teplo a tím udržuje příjemné klima v podkroví jak v létě, tak i v zimě, zvyšuje účinnost tepelné izolace a taktéž chrání před elektrosmogem. Skládá se ze spodní netkané textilie, která zajišťuje pevnost folie. Na textilii jsou naneseny dvě polymerové vrstvy. První zajišťuje vodotěsnost a utěsňuje otvor u hřebíků. Druhá má ochrannou funkci a zajišťuje UV odolnost a dlouhodobou trvanlivost folie. Tato membrána je opatřena samolepicími okraji na obou stranách. Při pokládce je nutné dodržovat přesah 15 cm, který je na folii vyznačen. Spoje nebo poškození folie je vhodné slepit pomocí lepicí pásky DIFFLEX THERMO-TAPE.
Zateplete střechu bez zásahu zevnitř

Potřebujete zateplit střechu na vašem domě, aby vám z ní zbytečně neunikalo teplo? Nechcete na zateplení používat běžné materiály, jako jsou polystyren a minerální vaty, které se složitě montují mezi krokve a stejně netěsní dokonale? Vyzkoušejte nadkrokevní systém THERMO-LINE.


Novinka se skvělými výsledky

Systém nadkrokevní izolace THERMO-LINE je úplnou novinkou na našem trhu. Jedná se o desky Permo therm z fenolické pěny (resol). Fenolická pěna je nový moderní materiál, který má až několikanásobně vyšší účinnost při zateplení, než je tomu u stávajících materiálů. Základem tohoto materiálu je fenolová pryskyřice. Uzavřená struktura extrémně malých buněk dodává materiálu tvarovou stálost a dlouhodobou odolnost proti opotřebení. Fenolická pěna má vynikající izolační vlastnosti a vzhledem ke schopnosti difuze ani nedrží vlhko.
Žádný nepořádek ani starosti

Nadkrokevní izolace z fenolické pěny má velké množství výhod. Jednou z nich je i fakt, že při její aplikaci nevzniká žádný nepořádek v interiéru. Desky se montují až na horní stranu krokví a materiál tak neubírá životní prostor vašeho domu, jako je tomu při zateplení zevnitř. Díky unikátnímu systému spojování desek nevznikají při aplikaci žádné tepelné mosty, kterými by z objektu unikalo teplo. Fenolické pěny jsou nehořlavé, nestékají a jsou 100% ekologické bez obsahu freonů.
Součástí systému je kromě desek Permo therm také parobrzda, prostupy izolací pro novostavby i rekonstrukce, lepicí pásky a těsnící materiály, systémové šrouby i speciální pásy.

Nadkrokevní izolace puren PIR

Další variantou nadkrokevních izolací jsou izolační desky puren PIR, které lze dle typu použít na šikmé nebo i ploché střechy. Jedná se o lehké a tuhé izolační desky bez obsahu freonů. Jsou zdravotně nezávadné. Jednotlivé typy jsou vždy oboustranně upraveny buď hliníkovou vrstvou, flísem nebo navíc doplněny i difuzní pojistnou hydroizolací.

Více informací naleznete na www.mediterrancz.cz.

22.08.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Mediterran CZ, s.r.o.

    Tradice výroby betonových tašek Mediterran sahá až do roku 1920, kdy začala manuální výroba v obci Neded na Slovensku. Ještě i v současnosti v této oblasti nacházíme střechy pokryté 70-80 letou tzv. „mészárosovskou“ taškou. Výroba betonové krytiny byla zahájena jako rodinné podnikání a vývojem přešla od manuálního způsobu přes poloautomatizovanou technologii až k dnešnímu plnoautomatizovanému evropskému standardu zodpovídajícímu způsobu výroby. V současnosti nabízíme 5 základních řad našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444