Sono Centrum se otevírá už za týden

Pokud jezdíte brněnskou ulicí Veveří, nemohli jste si nevšimnout obrovské koule zasazené mezi dvěma černými kvádry. Sono Centrum, které budilo pozornost od začátku stavby, se konečně otevírá. Své první návštěvníky přivítá už za týden.

Brno získává novou kulturní scénu. Sono Centrum se profiluje jako hudební klub s nahrávacím studiem, luxusním hotelem a restaurací. Protože kvalitu technického zázemí pro pořádání koncertů a dalších společenských akcí zajišťuje prestižní nahrávací studio SONO, lze předpokládat opravdu jedinečný hudební zážitek. Sono Centrum je připraveno uvítat až 600 lidí, v případě akcí na stání kolem tisíce.
Perfektní akustika především
V nahrávacím studiu, které je součástí Sono Centra, se budou zaznamenávat živé nahrávky koncertů. „Výjimečnou součástí technického vybavení je mixážní pult značky NEVE. První veřejnou obrazovou i zvukovou nahrávkou bude koncert skupiny N.O.H.A.,” sdělil nám dramaturg Dan Giač a jako velký milovník bigbeatu dodává: „dá se říct, že hudba, přesněji řečeno hudební management, je pro mě způsob života už více než 20 let a pořád mě práce v tomto oboru nesmírně baví. Sono Centrum však bude přinášet kulturní a zábavní události ve všech podobách. Čeká nás tady hudba, divadlo, film, móda, tanec atd. Já se nejvíce těším na to, až budeme pořádně rozběhnutí, všechno bude klapat jak má a bude se nabalovat jedna zajímavá akce za druhou." 
Hotel potěší všechny milovníky bigbeatu
Návštěvníci Sono Centra se mohou ubytovat v některém ze 39 pokojů, které svým zařízením dotvářejí celkovou image hudebního klubu. Prostřednictvím velkoplošných grafik tak společnost hotelovým hostům bude dělat Elvis Presley, Frank Zappa, Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd nebo třeba Annie Lennox. Protože pokoje nabízejí pohled na celé Brno, nechali architekti celou stěnu prosklenou. 
Moderní gastronomie
Tamější restaurace slibuje výjimečné kulinářské umění pod taktovkou šéfkuchaře Milana Macháčka, který se zaměřuje na českou i světovou, především thajskou, středomořskou a americkou kuchyni. Restaurace pro hotelové hosty, ale i běžné návštěvníky bude otevřena denně od sedmi hodin ráno.
Sono Centrum to odstartuje ve velkém
Své první návštěvníky Sono Centrum oficiálně přivítá slavnostním večerem 25. dubna 2014. Na openparty zahraje temperamentní jihoafrická dvojice DJs a hudebníků GoldFish z Kapského Města. „GOLDFISH vpluli do proudu elektronické hudby v roce 2005. Kombinace tanečních groovy beatů s prvky elektro jazzu a živých nástrojů (flétna, basa, saxofon, klarinet, kytara) znamenalo nejen originalitu na poli taneční hudby, ale také úspěch, který fanouškům oplatili hned několika dalšími alby. To vše pod jemnou taktovkou vlivů africké hudby, která je sama o sobě na rytmiku velmi bohatá. Ač by se zdála tato kombinace opravdu zvláštní a na dvoučlenný projekt velmi komplikovaná, funguje to. A funguje to dokonale a hudebně velmi kompaktně,” láká na zahajovací večer Dan Giač.
 
bydlinek
Ohlédnutí zpět
Redakce portálu BYDLENI.CZ navštívila Sono Centrum ještě během stavebních prací. Po stavbě nás provedl stavbyvedoucí David Lanc, se kterým jsme si povídali především o neobvyklosti a náročnosti dané zakázky.

Více v článku: Sonocentrum je pro mě stavbou života, říká David Lanc a videoreportáži: 
18.04.2014 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444