Robotický vysavač uklidí za vás

Představa robotického vysavače může někomu připadat jako hudba budoucnosti, opak je ale pravdou. České domácnosti si velice rychle začínají zvykat na domácí pomocníky, kteří se bez dozoru starají o podlahové krytiny. Jednoduchý stroj s digitálním srdcem posbírá z podlah prach a nečistoty sám, na vás zbývá pouze jeho spuštění, po kterém se začnou dít „zázraky“.

Robotický vysavač CleanMate se pohybuje zcela samostatně, nemusíte jej tahat ani strkat. Pouze ho položíte na podlahu, zmáčknete tlačítko start a o další se postará bez vaší pomoci. CleanMate je určen na uklízení tvrdých podlah (plovoucí podlahy, dřevo, linoleu a dlažby), ale bez problémů zvládne i koberce s nízkým vlasem, tzv. podkladové.

Svěží „look“ vysavače CleanMate

Designéři robotických vysavačů CleanMate popustili uzdu fantazii a snažili se tomuto výrobku vtisknout osobitost a jedinečnost. Svěží vyhotovení s nepřehlédnutelnými bočními světly hravě zapadne do moderního interiéru. Nezáleží na tom zda pracuje, nebo odpočívá v nabíjecí stanici – působí natolik atraktivně, že ho nemusíte schovávat pod pohovku či do kouta.

K dobrému dojmu přispívá nejen to, že máte k dispozici ergonomicky zpracovanou rukojeť vysavače a průhledové okénko do plastové prachové nádobky, ale i skutečnost, že se plasty nezanášejí prachem. Při pohybu vysavače po podlahách nevzniká statická elektřina, takže se nemusíte bát, že budete muset zápasit s nánosem prachu - čistou práci každý jistě ocení. Vhodně byly zvoleny i materiály, ze kterých je vysavač sestrojen. Při úklidu kolem stěn se jich přístroj jemně dotýká nárazníkem, který nešpiní, na stěnách nezanechá žádné barevné stopy ani je neodře.

Při práci nepřetržitě blikají boční světla, aby v přítmí upozornily na pohybující se objekt, což je jeden z bezpečnostních prvků, kterými je vysavač CleanMate vybaven.

Vysavač pod kontrolou

Ve standardní výbavě vysavače CleanMate je infračervený dálkový ovladač, který zajistí přístup ke všem jeho funkcím. Výbornou možností je umístění ovladače do průhledového okénka prachové nádobky, odpadají tak starosti s jeho neustálým hledáním.

Jednoduché a přehledné značení tlačítek zajistí, že obsluhu zvládne i člověk, který se s podobnou technikou v minulosti nesetkal. Možné je volit různé pohybové režimy vysavače, délku uklízecího cyklu, aktivovat nebo deaktivovat UV dezinfekční světlo a další doplňkové funkce. Víc toho již skutečně nepotřebujete, neboť na úklidu nepracujete vy, ale robotický vysavač.


Nabíjení - manuální i automatické

Určité typy robotického vysavače CleanMate jsou dodávány s automatickou nabíjecí stanicí. Je vybavená infračerveným naváděním, které pomůže vysavači zaparkovat se ve chvíli, kdy ukončí úklid místnosti nebo se vybije baterie.

Robotický vysavač je možné manuálně pomocí ovladače kdykoli zaparkovat do nabíjecí stanice nebo jej pomocí externí nabíječky připojit přímo do elektrické sítě. Nabíjení trvá okolo 3,5 hodiny a plně nabitá baterie vydrží uklízet až 80 minut nepřetržitého vysávání. To je dostatek energie na vysátí až 50 metrů čtverečních.


Pohyb a bezpečnost


Robot je vybaven čtyřmi druhy senzorů, aby dokázal přenést řídícímu čipu potřebné informace o místnosti. Překážky a stěny vyhledává tak, že do nich jemně naráží. Senzory pod pružným nárazníkem předají informace řídící jednotce a ta se postará o vhodný manévr.

Infračervené senzory ohlídají dostupnost „země pod nohama“. Jakmile se některý z okrajů vysavače CleanMate dostane na hranu pracovního prostoru - například schody - aktivuje se zpětný chod, aby nespadl.

Robot má přehled i o tom, zda se v terénu pohybuje. Jakmile se zasekne na třásních koberce nebo nevhodně umístěné kabeláži, zastaví svůj chod a upozorní vás na vzniklou situaci akustickým signálem.

Poslední ze senzorů zpracovává infračervené signály a zaměřuje polohu nabíjecí stanice. Jakmile je třeba, vyhledá vysavač CleanMate nabíjecí stanici a nacouvá do ní bez jakékoli další obsluhy.

Souhra tří čistících nástrojů

CleanMate je vybaven trojicí čistících nástrojů, které zajišťují údržbu laminátových podlah, linolea, dlažeb, dřeva a koberců s nízkým vlasem. V souhře pracují na tom, aby podlahu zbavily nečistot a prachu.

Boční kartáček umístěný na levé straně posouvá nečistoty a prach k pracovní dráze vysavače CleanMate. Dosáhne k okraji stěn a k rohům místnosti, které tak udržuje v čistotě. Hlavní rotační kartáč dopravuje nečistoty k sacímu otvoru a namotává na sebe delší vlákna, vlasy a zvířecí chlupy. Štětiny kartáče jsou jemné a tak z různých podlahových povrchů mizí i ten nejjemnější prach. Třetím pracovním nástrojem je sací otvor se silikonovou stěrkou. Díky tomu se veškeré nečistoty z podlah dostanou do vymývatelné plastové prachové nádobky.

Dezinfekce pro náročné

Vysavače CleanMate vynikají i dalším jedinečným doplňkem, kterým je UV dezinfekční světlo umístěné na jejich spodní straně. UV světlo zabíjí bakterie a roztoče a díky tomu jej ocení nejen milovníci dokonalé čistoty.

Pět pohybových modů vysavače

Úspěch vysávání je postaven na promyšleném pracovním algoritmu. Vhodně navržené manévry zajistí, že robot vyčistí celou podlahovou plochu místnosti.

Automat zajistí spirálovité pokrytí podlahy, kopíruje stěny místnosti, jezdí po podlaze v „S“ tvaru, nechybí ani „biliardový“ manévr s odrážením od stěn nebo polygonální pokrytí prostoru. Automaticky po uplynutí časového limitu mění strategii čištění a reaguje vhodnými manévry na nárazy do překážek.

Pokud nechcete používat továrně přednastavený automat pohybů vysavače, můžete pomocí dálkového ovladače navolit pouze jeden pohybový modus, ve kterém pak bude vysavač pracovat po dobu vámi nastaveného času.

Údržba bez problémů

Údržba vysavače CleanMate je triviálně jednoduchá. Z rotačního kartáče lze jednoduše odstraňovat namotané vlasy a chlupy, plastová nádobka na prach se dá snadno vysypat. Navíc je možné jak nádobku tak také filtr vymývat jednoduše vodou. V případě potřeby nebo jednou za 3 měsíce je třeba měnit prachový filtr, na což výrobce myslel, takže v každém balení najdete dva náhradní filtry.

Vysavač CleanMate je pracovitý, čistotný, všestranný a ekologický pomocník, který se spolehlivě postará o podlahy vaší domácnosti a vy budete mít čas na rodinu a přátele.

 

Technické parametry:
Rychlonabíječka 22V/1A, nabíjí cca 3,5 hod.
Baterie NiMH 14,4 V
Výdrž baterie až 80 minút při plném nabití
Příkon 24 W
Nádobka na prach 0,3 litrů
Rozměry 36 cm x 9 cm (výška)
Hmotnost 2,7 kg


Více informací získáte na http://www.cleanmate.cz

10.06.2008 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444