Připravte útulný domov pro děti. Vybíráme stínění do dětského pokoje

Většina dětí je velmi aktivní a každý den toho stihnou opravdu hodně. Ode dne, kdy si je přinesete domů, až do doby, dokud jsou téměř dospělí. Vhodně zvolené stínění vám pomůže proměnit domov na to nejlepší dětské hřiště. Všichni si přejeme, aby byl domov hezký a bezpečný a chceme pro svou ratolest jen to nejlepší. Proto nesmíme na své potomky zapomínat ani v případě kvalitního zastínění dětského pokojíčku.

Místo pro představivost i odpočinek

„Dětský pokojíček je místo jak pro hry, tak i pro klidný a nerušený spánek. Tedy dvě z nejdůležitějších aktivit v životě dětí. Látkovou roletou můžeme pokoj proměnit v hřiště, které děti bude při hraní stimulovat a rozvíjet jejich fantazii. Při spánku ale zároveň zatemní místnost během dne či noci,“ říká David Žabčík, ředitel obchodu společnosti CLIMAX. Látkové rolety zažívají velký rozvoj. Jsou méně náročné na údržbu než klasické záclony a závěsy, snadno zkrotí nebezpečné sluneční paprsky, ochrání soukromí před nechtěnými zraky zvenčí a navíc široký výběr kvalitních látek dělá z roletky krásný doplněk interiéru. V dětských pokojích se často používají látky s dětskými motivy, z nichž jsou děti vždy nadšeny,“ dodává Žabčík.

Do dětského pokojíčku se však instalují především pro své užitné vlastnosti. Když přijde čas odpoledního odpočinku, nebo je miminko nemocné a potřebuje klid, pak je látková roleta velmi vítaným pomocníkem. Manipulace s roletou je jednoduchá a tichá a miminko tak může nerušeně spát. Originální kolekce látek CLIMAX pro miminka, kluky i holky předškolního a školního věku vedou děti k tvořivosti a představivosti. 
 

 

Zútulní každý pokojíček 

Plisé dopřeje nejdůležitějším lidem na světě - dětem - blahodárný stín a soukromí, ať už je tvar oken a dveří v jejich pokojíčku jakýkoli. Nahlíží zvědavé slunce do dětského pokoje střešními okny, nebo je měsíc v úplňku a přes francouzské okno ruší miminko ve spánku? Plisé se přizpůsobí všem typům oken a dveří, ať už v pravidelném, či atypickém tvaru, jako je trojúhelník, lichoběžník, pěti či šestiúhelník nebo výplň se šikminou. „Využití výraznějších barev na látkovém plisé se rozhodně není třeba obávat – v dětských pokojících vypadají hezky a svěže a děti je přímo milují. Při výběru pestřejších materiálů je však nutná opatrnost, aby při kombinování více různých vzorů a barev pokoj ve výsledku nepůsobil přeplácaně,“ dodává David Žabčík, ředitel obchodu společnosti CLIMAX.

 

 

Bezpečí

Možná si to ani neuvědomujete, ale šňůrky na roletách a žaluziích jsou pro děti dosti nebezpečné a hrozí u nich riziko, že by se děti do nich mohly zamotat a uškrtit. Všechny výrobky CLIMAX jsou upraveny tak, aby žádné takové riziko nehrozilo. Od 1. září 2014 nabízí rolety, žaluzie a plisé se všemi bezpečnostními prvky dle evropské normy EN 13120, aby nemohlo být ohroženo zdraví dětí.
 
 

 

Venkovní rolety ochrání před světlem a hlukem

Děti mají vyšší potřebu spánku než dospělí. Hned po narození může miminko prospat až 20 hodin denně. Důležité je, aby si dítě od malička zvyklo na pravidelný režim. Od narození jej proto zvykáme na rozdíl mezi dnem a nocí. Dítě by mělo usínat vždy na stejném místě, v místnosti, kde spí, by měla být teplota asi 18 °C a dítě by nemělo být rušeno hlukem a světlem. Venkovní rolety dokonale odhluční dětský pokojíček od ruchu projíždějících aut nebo jiného hluku z exteriéru. Kvalitní rolety českého producenta CLIMAX sníží vnitřní hluk až o 16 dB, což uvnitř místnosti vnímáme jako pokles hlučnosti o polovinu. Ani světlo pouliční lampy není pro roletu žádný problém. Ve stažené poloze totiž nepropustí ani paprsek světla. 
 

Zadrží vše nebezpečné v bezpečné vzdálenosti

Před nezvanými hmyzími hosty děti při větrání spolehlivě ochrání sítě proti hmyzu. Jsou estetické, praktické a snadno se instalují na jakýkoli typ oken či dveří. Lezoucí a létající hmyz nebo pyly jsou nejen na obtíž, ale zejména pro malé děti představují zdravotní riziko. Jediným spolehlivým způsobem, jak větrat podle libosti a současně nemít doma ani jedinou mouchu, vosu nebo včelu, je pořídit si praktické sítě proti hmyzu. V případě potřeby je možné tento produkt doplnit protipylovou síťovinou. 

 
15.08.2016 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444