Namalujte si svůj svět

Dekorační malba do vašeho interiéru

Přemýšlíte, jak svým dětem vytvořit pokojíček snů, který bude přesně podle jejich představ a zároveň je bude bavit a inspirovat? Nebo si lámete hlavu, jak netradičně oživit svůj obývací pokoj nebo ložnici? Pokud vás tapety omrzely, zkuste dekorační malbu. Budete mít jistotu, že nikdo podobnou stěnu doma mít nebude.

Barvy a lidská psychika

O barevném působení na lidskou mysl byla sepsána spousta článků. Není tajemstvím, že barvy mají na chování důležitý vliv. Například se říká, že do kuchyně se hodí červená, protože podněcuje chuť k jídlu, v ložnici však bude působit rušivě. Barevné vnímání je individuální, a tak by prvotním cílem měl být hlavně dobrý pocit z prostředí, ve kterém žijeme.



„Stěny našeho domova, místa pro práci, pro vzdělávání nebo prostě jen prostor kolem nás k nám nějakým způsobem mluví. Stačí se zadívat na stěny kolem sebe, zavřít oči a uvědomit si jak se vlastně cítíme. Ledabyle vymalované, zašlé stěny s dírami po hřebících mnoho pohody pravděpodobně nevzbudí. Stejně tak barva, i když profesionálně provedená, nemusí působit útulně, protože nám zrovna "nesedí", chybí jí totiž duše, osobitý náboj. A o tom je moje práce. Vkládat osobitost do jinak fádních, nic neříkajících stěn,” vypráví o dekorační malbě uměleckořemeslná výtvarnice a malířka Ela Karas.

Veselejší dětské pokoje 

Kde jako děti vyrůstáme, nás ovlivňuje v mnoha směrech. Dětský pokoj patří v období rozvoje dítěte k nejdůležitějšímu prostředí. Tráví v něm spoustu času, ať už studiem, odpočinkem nebo hraním. Tato místnost je pro dítě útočištěm. Dnes už skoro v každém dětském pokoji nalezneme alespoň jednu barevnou stěnu. Děti barvy chtějí. A ještě více chtějí obrázky svých milovaných pohádkových postaviček.

„Děti se identifikují, spřátelují s mnoha věcmi, o kterých my ani netušíme. Vytváří si pomyslné kamarády a vztahy se vším kolem sebe. A pokud má naše dítě svůj oblíbený „vztah" v nadživotní velikosti na stěně svého pokoje, je to úžasné. To velké děkuji cítí rodiče ještě dlouho potom. A je to také jeden z mála momentů v životě, kdy se nám podaří pozitivně ohromit naše děti. Není nad to, když dítě miluje svůj pokoj,“ doplňuje malířka Ela Karas.

Dekorační malba pro všechny

Malířka Ela Karas zrealizovala přes 120 nástěnných a dekoračních maleb a zpříjemnila prostředí mnoha dětem i dospělým. Spolupracuje s několika mateřskými školkami, z nichž nejraději vzpomíná na řadu soukromých školek Little Kitten, s.r.o. na Slovensku. Svými tvůrčími nápady však pomáhá k vytvoření image i firmám a zútulňuje bydlení mnoha rodin.
01.10.2013 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444