Na skok v Olomouci II.

Nabízíme ještě jednou procházku 9. ročníkem výstavy BYDLENÍ 2003, která probíhala od 23. do 26. října na Výstavišti Flora Olomouc. Tentokrát se zastavíme u několika expozic věnovaných bytovým i kancelářským interiérům, bytovému textilu a doplňkům, osvětlovacím tělesům a kuchyňské "bílé" technice.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Rimex
Uprostřed plochy, kterou měla na výstavě pronajatou firma RIMEX, se na lehce vyvýšeném pódiu vyjímaly dvě luxusní sedací soupravy s moderním designem od italské firmy Max Divani. Firma RIMEX úspěšně navrhuje a realizuje bytové i kancelářské interiéry. V nabídce sedacích souprav figurují názvy slovenských značek Dividend Manufacturing, Mobilier Piešťany a Kanapa, ale také značky italské - např. Contempo. U jednotlivých souprav lze jednotlivé kusy kombinovat a můžeme si vybrat z několika barevných odstínů. Z široké nabídky, kterou firma prezentovala na Výstavišti Flora, na první pohled zaujímalo pozornost také polohovací televizní křesílko s taburetem.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Jiří Králíček
Výstava BYDLENÍ 2003 nabídla prostor i menším firmám. Prezentovaly ponejvíce buď různé "zlepšováky" anebo praktické doplňky. K těm druhým patřila například firma Jiří Králíček, u jehož stánku jste si mohli vybrat protiskluzovou rohož (neklouže, neplesniví, nedrolí se, nechytají se vlákna ani vlasy a prát se dá v pračce při 30 stupních), dekorační látky vhodné na čalounění nebo na závěsy a v neposlední řadě snadno čistitelné ubrusy, kterým je při některých slavnostních příležitostech prozíravé dát přednost před klasickými svátečními.

Ewerel
Firma Ewerel se specializuje na svítidla. Uvádí, že si zákazník může vybrat ze 180.000 položek osvětlení pro interiéry i exteriéry od renomovaných evropských a českých výrobců a dovozců. Klade přitom důraz na rozdílné požadavky při rozdílných účelech, které má osvětlení splňovat. Ve své široké nabídce firma Eserek uspokojí všechny zákazníky. Z řady značek, které nabízí, jmenujme například italskou Fabbian, španělskou Leds, německou Schmitz, francouzskou Atelier Sedap, nebo českou Preciosa. Osvětlit bazén může být z bezpečnostních důvodů problém. Firma Ewerel nabízí k tomuto účelu světlovodný kabel.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Nábytek Žlutá hala
Tato firma odvodila svůj název od svého sídla - rozlehlé žluté haly. Nabízí nábytek první a druhé jakosti. Nabídka nábytku druhé kategorie dováženého z Německa je rozhodně cenově zajímavá. Za výrazně nižší cenu zde můžeme pořídit sektorové kuchyňské linky, obývací stěny, ložnice, samostatné postele, botníky, sedací soupravy, koupelnový nábytek, aj. Nábytek první jakosti je z tuzemska a jedná se například o noční stolky, komody či postele z masivu.

Petr Valík - obchodní zastoupení Fagor
Španělská značka Fagor je u nás dobře známá. Na výstavě ji prezentoval obchodní zástupce pro Olomoucký kraj Petr Valík. Nabízí veškerou bílou techniku a drobné elektro do kuchyně. Za stěžejní nabídku považuje vestavěné spotřebiče jako myčky, trouby nebo odsavače par. Fagor nyní zavádí zvýhodněnou koupi na "sety". V praxi to znamená zvýhodnění ceny, zakoupíme-li například zároveň troubu, varnou desku a odsavač par. Takové zvýhodnění pak může dosáhnout i 15%.

26.10.2003 | redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444