Monitory s LED podsvícením - do kanceláře i do stylově vybaveného interiéru

Ucelená řada od firmy Samsung

Po deseti letech, kdy jako novinka vstoupily na trh obrazovky z tekutých krystalů, začínají výrobci monitoů a TV přijímačů využívat další novou přelomovou technologii LED, která již ve větší míře pronikla do široké oblasti osvětlení.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Výhodou technologie LED (Light Emitting Diode) založené na elektroluminiscenční diodě je, že potřebuje nízké hodnoty proudu a napětí, má dlouhou životnost a vyzařované světlo umožňuje dosáhnout požadovaných barev bez použití složitých barevných filtrů. LED posvícení u LCD monitorů a LCD TV obrazovek tak umožňuje vyrábět produkty s vyšší energetickou úsporností a kvalitnějším obrazem.

Nová technologie se stává hitem současného trhu a ovlivní bezesporu i letošní vánoční nákupy. O začátku nové éry mluví v souvislosti se svými novými produkty s označením LED společnost Samsung, která uvádí na trh monitory s LED podsvícením Série 20,30,40, 50,70 a 90. Tyto monitory disponují vyšším kontrastem a nabízejí věrnější podání barev. Většina monitorů Samsung s LED podsvícením je navíc vybavena tzv. "magickými funkcemi", které umožňují maximální pohodlí při sledování obrazu. Vedle funkce Magic Angle, která zajišťuje neměnnou kvalitu obrazu z různých úhlů, je to např. také funkce Magic Lux, která automaticky upravuje nastavení jasu podle okolního světla a šetří tak oči uživatele.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

V řadě domácností se dnes pracovní zóna prolíná se zónou pro odpočinek a stírá se hranice mezi monitorem a TV přijímačem. Tento fakt ovlivňuje nejen technické vlastnosti nových produktů, ale stále důležitější roli nabývá design.

Nově představované monitory Samsung, nabízejí širší škálu určení. Ta zahrnuje jak základní levnější modely pro kancelář, tak elegantní modely, které se uplatní i jako designový prvek interiéru. Ceny se pohybují v rozpětí od přibližně 3 000 do 9 000 Kč.

Samsung LED monitory Série 20 a 40 dobře zapadnou do stísněnější kanceláře, přičemž nabízejí vysoký standard zobrazení a špičkové funkce. Skvělým doplňkem kanceláře stejně jako domácnosti se mohou stát elegantní monitory Série 30 a 50. Poskytují čistý a jasný obraz a jsou vybaveny funkcí Magic Angle. Monitory Série 70 a 90 patří k těm technickým produktům, které se mohou stát zároveň designovým doplňkem interiéru. Stylové monitory Série 90 poskytují skvělou kvalitu obrazu, podporují funkci PiP, která umožňuje zároveň sledovat TV vysílání, díky "magickým  funkcím" jsou uživatelsky komfortní a elegantní rámeček na pochromované čtyřnožce z nich činí také designový prvek. Podobně mohou zákazníky oslovit svými estetickými vlastnostmi i technickou kvalitou Samsung monitory Série 70.

07.10.2010 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444