Medová řepa k pečené kachně nebo krůtímu stehnu

Červená řepa tvoří velmi příjemnou chuťovou kombinaci s medem a obojí se výborně hodí k pečené kachně s bramborovými knedlíky nebo noky. Je to jídlo, které patří spíš k těm zimním a pokud se vám zdá příliš těžké, můžete medem ochucené zelí z červené řepy podávat například i s masem z krůtího stehna a bramborem.

Ingredience
Celá kachna nebo krůtí stehno
sůl, celý kmín
několik plátků másla (na krůtu)

1 větší červená řepa
2 lžíce medu
2 lžíce kachního sádla

sůl
ocet

Postup
Červenou řepu uvaříme do měkka, takže s jejím vařením začneme raději ještě předtím, než dáme péci osolenou a okmínovanou kachnu. Jestliže zvolíte krůtí maso, upečte je s kousky másla, ochucené rovněž jen solí a kmínem. Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme tuk - může to být i vepřové sádlo nebo olej, ale pokud pečete kachnu, nejlépe se hodí sádlo, které jste z ní vypekli.
Přidejte 2 plné lžíce medu a nechte v tuku rozpustit, pak přimíchejte nastrouhanou řepu, osolte, promíchejte, dochuťte opatrně několika lžícemi octa, prohřejte, odstavte z ohně a před podáváním nechte stát, aby se chutě v řepě řádně spojily. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky, bramborové noky nebo (ke krůtě) vařené brambory.

Červená řepa patří v naší redakci k oblíbeným zeleninám. Jak ji pěstovat a proč ji konzumovat se dočtete zde:
Červená řepa bez předsudků
A pokud vám zachutná červená řepa v kombinaci s medem, zkuste i jiný recept:
Pečená řepa s ořechy a medem
09.10.2013 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444