Ingredience Celá kachna nebo krůtí stehno sůl, celý kmín několik plátků másla (na krůtu) 1 větší červená řepa 2 lžíce medu 2 lžíce kachního sádla sůl ocet |
Postup Červenou řepu uvaříme do měkka, takže s jejím vařením začneme raději ještě předtím, než dáme péci osolenou a okmínovanou kachnu. Jestliže zvolíte krůtí maso, upečte je s kousky másla, ochucené rovněž jen solí a kmínem. Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme tuk - může to být i vepřové sádlo nebo olej, ale pokud pečete kachnu, nejlépe se hodí sádlo, které jste z ní vypekli. |
Červená řepa patří v naší redakci k oblíbeným zeleninám. Jak ji pěstovat a proč ji konzumovat se dočtete zde:
Červená řepa bez předsudků
A pokud vám zachutná červená řepa v kombinaci s medem, zkuste i jiný recept:
Pečená řepa s ořechy a medem