Ingredience 500 g mletého masa 500 g cukety/patizonu 1 vejce 1 větší cibule 3 špetky čerstvě mletého pepře 2 lžíce majoránky 1 lžička soli 2 stroužky česneku 2 lžíce škrobu |
Postup Mleté maso promícháme s nahrubo nastrouhanou cuketou a nakrájenou cibulí, přidáme vejce, koření, namačkaný česnek, sůl. Dle potřeby zaprášíme škrobem. Důkladně promícháme a tvarujeme placky/karbenátky. |
Pečení v troubě
Pokud nechceme klasické karbanátky smažené na pánvi v oleji, můžeme placičky péct v troubě. Na plech rozložíme pečicí papír a placičky skládáme asi 1 cm od sebe. Pečeme na 220°C po dobu cca 25 minut, až budou zlatavé.
Příloha: nové brambory vařené s čerstvým libečkem nebo petrželí.
Pokud nechceme klasické karbanátky smažené na pánvi v oleji, můžeme placičky péct v troubě. Na plech rozložíme pečicí papír a placičky skládáme asi 1 cm od sebe. Pečeme na 220°C po dobu cca 25 minut, až budou zlatavé.
Příloha: nové brambory vařené s čerstvým libečkem nebo petrželí.