Malá fotostory z Designstory

V rámci veletrhu MOBITEX 2004 probíhá také komplexní projekt s názvem DESIGNSTORY, jehož organizátorem je společnost Veletrhy Brno a koordinátorem občanské sdružení ARCHiNET. Koncepce Designstory je trojdílná; výběr současného zahraničního, ale především domácího designu je představen v částech Solitaire, Story a School.

Páteří výstavy je sekce Solitaire, která prezentuje samostatné objekty, přičemž klade důraz na hledání nových směrů a řešení. Také proto zde návštěvníci najdou exponáty, které jsou veřejnosti představeny poprvé. Na první pohled nejnápadnější z nich je patrně mobilní kuchyňský pult - vajíčko - designéra Stanislava Schuha.
Premiéru zde má i sestava Home Office firmy FORM, nejnovější návrh předsíňové stěny společnosti Kyzlink, prezentují se ale také další vynikající designy - zastoupen je svitavský Chladil, mminteriér z Luhačovic, Jelínek z Valašského Meziříčí, zlínská společnost mmcité, třebíčský Blackbox, Dřevotvar Jablonné aj. Mezi solitéry je umístěna také ukázka práce čestného hosta Mobitexu Pascala Mourgua, pohovka Lover, navržená pro francouzskou společnost Ligne Roset.
Část nazvanou School představuje odborné školy a vytváří prostor pro budoucí spolupráci studentů s výrobci nábytku. Velký prostor je věnován Ateliéru produktového designu FAVU VUT Brno, který prezentuje kuchyňskou sestavu Mondee. Ústav nábytku, designu a bydlení Mendelovy univerzity v Brně představil mj. čalouněné křeslo typu chaise-longue. Pozornosti hodnými exponáty jsou zastoupeni všichni zúčastnění - zlínská Katedra designu VŠUP a střední a vyšší odborné školy - brněnská textilní průmyslová škola, Střední uměleckoprůmyslová škola v Praze, sklářská uměleckoprůmyslová škola z Valašského Meziříčí a brněnská Střední škola uměleckých řemesel.
Sekce Story chce vyprávět "příběh světla". Tato část expozice je přehlídkou moderních tuzemských i zahraničních svítidel zastoupené firmami Eco-Design, Lucis, Galerie Světla Williams a Suma interiér. Svítidla najdete i mezi návrhy studentů v části School.
Atmosféru projektu Designstory, který se odehrává pod klenbou pavilonu A2, vám pomohou přiblížit fotografie.
19.03.2004 | pb,sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444