Zrcadlový sál

Zařízení koupelny

Prvotřídní zrcadlo za jediný den. Dostatek odkládacích ploch a optimální osvětlení zajistí perfektní péči o krásu.

Je to tak! Stavba atraktivního zrcadla s poličkami skutečně zabere pouhý den. A když se pak zrcadlo pověsí na zeď, zvětší se rázem koupelna opticky na dvojnásobek. Jediný pohled do zrcadla vás přesvědčí, co dokážou skrytě namontované zářivky: Odraz v zrcadle je světlý, jasný a bez jakýchkoli stínů. První kroky vás zavedou ke sklenáři (zrcadlo a skleněné police) a do stavebního hypermarketu (díly z překližky). Kdo chce ušetřit peníze, ten si hrany skla opracuje sám (s výjimkou velkého zrcadla). Brusné plátno o zrnitosti 180 připevněte na prkénko a ostré hrany zaoblete.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Šířka zrcadla závisí na prostoru, který máte k dispozici. Když se při stavbě poliček budete držet rozměrů uvedených v nákresu, bude celá konstrukce vysoká l m. Zrcadlo je upevněno mezi dvěma hliníkovými úhlovými profily, které se prodávají ve stavebních hypermarketech v cenově přijatelných relacích. Profily se přišroubují k vrchní a spodní hraně překližkové desky. Mimochodem: Čím větší je plocha zrcadla, tím větším dojmem bude místnost působit. Z malé koupelny tak sice nevznikne plesový sál, ale optický efekt může být ohromující.


Vícevrstvá konstrukce:
Boční poličky se upevní do drážek mezi zdvojenými prkénky. Celý modul je stabilní díky rámu nalepenému na zadní straně a visí tak na zdi zcela bezpečně, i když je relativně těžký.
CO POTŘEBUJETE:
ZRCADLO A SKLO
1 hlavní zrcadlo podle potřeby, zde 100x120 cm
2 pruhy zrcadla 7x100 cm
10 malých zrcadel 11x19,5 cm
8 skleněných poliček 0,6x10x12 cm
PŘEKLIŽKA A HLINÍK
1 základní deska, zde 1x100x146 cm
2 pruhy 1x7x100 cm 2 pruhy 1x7x130 cm
10 zadních zdvojení 1x11x19,5 cm
10 bočních zdvojení 1x11x19,5 cm
2 boční stěny 1x10x100 cm
2 čelní lišty 1x7x100 cm
2 zadní lišty 1x5x100 cm
2 hliníkové profily 2x2x120 cm
2 Alu-L-Profile2x2xl20cm
1 Nejprve připevněte na zadní stranu překližkové desky lištový rám. V rámu ponechte několik spár pro elektrické kabely. 2 Na přední stranu přilepte prkénka, mezi kterými budou později zasunuty skleněné poličky. Přesnou vzdálenost mezi prkénky zajistíte skleněnou destičkou. 3 Stejně postupujte i u bočních dílů, které budou později nést osvětlení a druhou stranu poliček.
4 Nyní přišroubujte přední a zadní lišty, mezi něž se pak připevní zářivky. 5 Boční stěny přiložte na zkoušku k základní desce a přesnost otestujte vloženými skleněnými poličkami. 6 Hlavy šroubů zakryjte tmelem a celek dvakrát nalakujte. Namontujte zářivky a konstrukci sešroubujte dohromady.
7 Na horní části zadního rámu narýsujte linku paralelní s okrajem desky a Forstnerovým vrtákem vyvrtejte čtyři otvory pro zápustné věšáčky (průměr 30 mm). 8 Na spodní okraj základní desky přišroubujte hliníkový profil. Do lišty předvrtejte otvory (průměr 3 mm) a zahlubte je pro hlavy šroubů. 9 Do profilu zasuňte velké zrcadlo a nahoře jej upevněte druhým profilem. Malá zrcátka přilepte lepicí páskou na zrcadla.
25.05.2004 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444