Zpříjemněte si posezení na zahradě i po setmění

Kazetová markýza CLEO 7030

Kazetová markýza CLEO 7030

Markýzy a pergoly Hella

Rádi odpočíváte či trávíte volný čas na terase nebo zahradě až do večerních hodin? Osvětlení, které dopadá přesně tam, kam je to potřeba, vám skvěle poslouží při oslavě s přáteli i při rodinném grilování. Dopřejte si dostatek světla po celý den díky novým markýzám a pergolám HELLA s integrovaným LED osvětlením.

HELLA uvedla kompletně novou kolekci markýz, která je založena na elegantním designu a kvalitním zpracování. Nové markýzy působí lehce, vzdušně, skoro jako by nic nevážily. Přesto patří mezi nejstabilnější řešení na trhu. Pevnost zaručují použité materiály a technologie. Bočnice jsou vyrobeny z tlakových hliníkových odlitků, nejvíce zatížené části ramen jsou zápustkově kované. Tažné pásky nových typů ramen jsou vyrobeny z vláken Dyneema, z materiálu, který se používá v alpinismu a který poskytuje vysokou pevnost při omezené hmotnosti.

Přes veškerou moderní technologii a inovace zůstává markýza samozřejmě i "nábytkem", vizuálním výtvarným prvkem, jehož design musí odpovídat celkovému vzhledu domu, zahrady, terasy, kavárny či restaurace. HELLA proto nabízí kompletní linii markýz v navazujících modelech.

Ve štíhlých, elegantních konstrukcích se skrývá mnoho hightech prvků a mnohé detaily, které nabízí pouze HELLA. Například hladce integrované LED osvětlení.

Většina markýz má neuspokojivě řešené plošné osvětlení, které tak svítí na zeď nebo do zahrady, ale nikoliv tam, kam je potřeba. Jejich světlo vytváří stín přesně na místě, kde je potřeba přímé osvětlení – v prostoru pod markýzou. HELLA řeší tento problém elegantně a funkčně hladkou integrací LED svítidel do kloubových ramen markýz modelů AREIA 7040, VIVA 7040 a CLEO 7040. K dispozici je navíc dálkový ovladač, který umožní světlo snadno tlumit či zesilovat dle vašich preferencí. 

 
Průmyslový designér Stefan Moritsch, který vyvinul inovativní osvětlení u markýz, vysvětluje pozadí vývoje: „Chtěli jsme vytvořit pocit obývacího pokoje a jídelny pod širým nebem. Proto je světelný zdroj umístěn nad stolem, jednoduše a elegantně integrován do kloubových ramen markýzy. Toto řešení je sice technicky podstatně náročnější než jiná řešení, ale výsledek stojí za to, tak proč toho nevyužít, když mají markýzy HELLA prvotřídní kvalitu, která designérovi tuto možnost nabízí."

Felix Perathoner, vedoucí vývojového oddělení, dodává: „Prvotřídní markýzy vyžadují inženýrský um, a především nekompromisní kvalitu materiálu a výroby. Naše kolekce byla vytvořena se zadáním, že vše musí vyhlížet lehce, téměř jakoby se vznášelo, ale přesto dosáhnout co nejvyšší pevnosti."

Markýzy jsou vyráběny v závodě holdingu HELLA v Německu. Společnost HELLA provádí kontrolu kvality po celou dobu výrobního procesu a chce i u markýz dodržet bez kompromisů své motto: HELLA hält (HELLA drží).

Novinkou v nabídce jsou pergoly FRAMA. Převzetím italského výrobce se 40letou tradicí rozšířila skupina HELLA svoji nabídku outdoorového stínění i o širokou paletu na míru vyráběných pergol s mnoha montážními variantami – od zavěšené na fasádě až po samostatně stojící. Pergoly jsou vodotěsné, takže nemusíte zábavu rušit ani za deště, navíc vynikají vysokou odolností proti větru, a to až do 100 km/h. Integrované LED osvětlení v hliníkových profilech vám pak skvěle poslouží ve večerních hodinách. To vše je podtrženo 20 standardními barvami hliníkové konstrukce a bohatým výběrem textilií. 

 
Více informací získáte na prodejních místech HELLA v Praze, Brně a Vysokově u Náchoda nebo na webových stránkách.
07.04.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444